Ο Ίλον Μασκ μπορεί επιτέλους να πει ότι η χρηματοδότηση για να αγοράσει την εταιρεία Twitter Inc  είναι «εξασφαλισμένη» χωρίς να μπει σε μπελάδες. Το αφεντικό της Tesla είχε προκαλέσει την οργή των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών για ένα tweet του 2018 που ισχυριζόταν ότι είχε «εξασφαλίσει χρηματοδότηση» για να κάνει ιδιωτική την Tesla με 420 δολάρια ανά μετοχή.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο (σύμφωνα με την καταμέτρηση του Forbes) και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, δήλωσε ότι έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 46,5 δισ. δολαρίων για αυτήν την προσφορά για το Twitter.

Σχεδόν το ήμισυ αυτού του ποσού – περίπου 21 δισεκατομμύρια δολάρια – προέρχεται προφανώς από τον ίδιο τον Μασκ, ενώ σχεδιάζει να συγκεντρώσει άλλα 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια δανειζόμενος έναντι του μεριδίου του 17% στην Tesla του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

Εν τω μεταξύ, οι τράπεζες με επικεφαλής τη Morgan Stanley δεσμεύονται να δανείσουν 13 δισεκατομμύρια δολάρια – περισσότερο από εννέα φορές το αναμενόμενο EBITDA του Twitter φέτος.

Με την κίνηση αυτή, ο Μασκ αποδεικνύει ότι είναι απόλυτα αποφασισμένος να προχωρήσει στην εξαγορά του Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι ο ισχυρός άνδρας της Tesla έχει ήδη μετοχές στο Twitter αξίας περίπου 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αποτελώντας το μεγαλύτερό του μέτοχο. Μάλιστα απέρριψε τη θέση στο δ.σ. της εταιρείας και να υποβάλει εν συνεχεία επιθετική προσφορά.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το Twitter θα έχει έσοδα περίπου 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το επόμενο έτος, με περιθώριο EBITDA 24%, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή