Πρόκειται για ότι τελειότερο υπάρχει στην τεχνολογία των βαλλιστικών πυραύλων και μπορεί να μεταφέρει και πυρηνικές κεφαλές. Κανένα αντιπυραυλικό σύστημα της Δύσης αυτή τη στιγμή δεν είναι ικανό να τους καταρρίψει και αυτό είναι κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της.
Ο «Σατάν ΙΙ» της κλάσης «Samart» είναι ένας τρομακτικός πύραυλος (ICBM) ο οποίος είναι ικανός να πλήξει τον στόχο του που βρίσκεται ακόμη και 18 χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Δηλαδή και στόχους στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη.
Το χαρακτηριστικό του με απλά λόγια είναι ότι ανεβαίνει στα όρια του διαστήματος και από εκεί ανοίγει και εκτοξεύει τις 15 κεφαλές (πυρηνικές ή μη) που με απίστευτη ταχύτητα (που ξεπερνάει τα 25 χιλιάδες χιλιόμετρα) και εντελώς ξαφνικά πλήττουν τον στόχος τους από ψηλά, χωρίς κανείς να το περιμένει.
Σύμφωνα με την Daily Mail, το ρωσικό διηπειρωτικό πυραυλικό σύστημα «Σατάν ΙΙ» μέχρι το Φθινόπωρο θα μπορεί να σημαδεύει και να πλήξει στόχους στη Βρετανία με εξαιρετική άνεση, δίχως να μπορεί να καταρριφθεί.
Την ανακοίνωση για την ένταξη του «Σατάν ΙΙ» στο οπλοστάσιο της Ρωσίας έκανε ο ίδιος ο Πούτιν ο οποίος είπε ότι ο νέος πύραυλος «θα αναγκάσει όσους προσπαθούν να απειλήσουν τη Ρωσία, να το σκεφτούν δύο φορές».
Είπε μάλιστα ότι το υπερ- όπλο αυτό είναι ένα ιστορικό γεγονός που θα εγγυηθεί την ασφάλεια των παιδιών και των εγγονών της Ρωσίας για τα επόμενα 30-40 χρόνια. Την ίδια στιγμή η ένταση ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση είναι τόσο οξεία που πολλοί λένε ότι θυμίζει την κρίση με τους πυραύλους της Κούβας το 1962.
Μάλιστα όταν ο Ρώσος πρόεδρος εισέβαλλε στην Ουκρανία, έθεσε αμέσως σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού τα πυρηνικά όπλα της χώρας του προειδοποιώντας της Δύση ότι οποιαδήποτε επέμβαση από την πλευρά της θα έχει ολέθρια αποτελέσματα.
Με ένα χτύπημα
Δυτικοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες είπαν ότι ο «Σατάν ΙΙ» είναι ικανός να μεταφέρει 10 ή περισσότερες πυρηνικές κεφαλές και αρκετά εύκολα μπορεί να εξαφανίσει εδάφη στο μέγεθος της Βρετανίας ή της Γαλλίας με ένα μόνο χτύπημα.
Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε στην τελική του δοκιμή από την εγκατάσταση του κοσμοδρομίου Plesetsk στη βόρεια Ρωσία, και οι κεφαλές του έπληξαν στόχους 6 χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στο πεδίο βολής Kura στη χερσόνησο Καμτσάτκα.
Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, διευθυντής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, είπε ότι το όπλο είναι ένα «δώρο στο ΝΑΤΟ και σε όλους τους χορηγούς του Ουκρανο-ναζισμού».
Latest News
Nέος πρωθυπουργός, ίδια παλιά προβλήματα - Τι θα κάνει ο Μακρόν
Η μείωση του δημόσιου χρέους αποτελεί «στόχο ζωής» για τον Μπαϊρού, την επιλογή του Εμανουέλ Μακρόν - Οι αναλυτές αναμένουν μικρή πρόοδο
Μακρύς ο δρόμος - Τι ακολουθεί μετά την καθαίρεση του Γιουν στη Νότια Κορέα
Η καθαίρεση του προέδρου Γιουν απαιτεί ομόφωνη έγκριση από το Συνταγματικό Δικαστήριο στη Νότια Κορέα - Τα φαβορί
Από το Truth Social στον Λευκό Οίκο - Ο Ντόναλντ Τραμπ διόρισε (και) τον Νούνες
Και CEO στην πλατφόρμα του Τραμπ και υπεύθυνος του Λευκού Οίκου για τις υπηρεσίες πληροφοριών - Νέος διορισμός στις ΗΠΑ
Το σημερινό γεωπολιτικό τοπίο και οι βασικοί τομείς ανησυχίας για παγκόσμια σύγκρουση
Πόσο κοντά βρισκόμαστε σε μια παγκόσμια σύγκρουση; Ποιες περιοχές αναμένεται να βρεθούν στο μάτι των ανταγωνισμών;
Aπασχόληση: Στην ΕΕ αυξάνεται, στην Ελλάδα μειώνεται – Έκθεση Εurostat
Η απασχόληση στην ΕΕ αυξήθηκε το γ' τρίμηνο του 2024, σε σύγκριση με το β' τρίμηνο - Aντίθετα, στην Ελλάδα μειώθηκε.
Νότια Κορέα: Τι σηματοδοτεί η καθαίρεση του προέδρου Γιουν
Η προσοχή στη Νότια Κορέα στρέφεται τώρα στο συνταγματικό δικαστήριο, το οποίο πρέπει να αποφασίσει αν θα απομακρύνει τον Γιουν
Πήλιο: Αναστέλλονται τα δρομολόγια του «Μουτζούρη» μετά τον εκτροχιασμό
Η Hellenic Train σε ανακοίνωση αναφέρει πως το τρένο στο Πήλιο ενώ κινείτο με την προβλεπόμενη ταχύτητα, τροχός του πρώτου βαγονιού παρέκκλινε εκτός των ραγών
Συρία: «Αμεση επαφή» Μπλίνκεν με την ισλαμιστική HTS
«Ηρθαμε σε επαφή με την HTS και άλλες πλευρές», δήλωσε ο Μπλίνκεν σε δημοσιογράφους μετά τις συζητήσεις για τη Συρία
Πιερρακάκης: Τον Σεπτέμβριο 2025 τα πρώτα μη κρατικά πανεπιστήμια
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στην χώρα μας,
Γεωργία: Ο ακροδεξιός Μιχαήλ Καβελασβίλι διορίστηκε στην προεδρία της χώρας
Ο Μιχαήλ Καβελασβίλι, σήμερα 53 ετών, είναι πρώην βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος και ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση