Πρόκειται για ότι τελειότερο υπάρχει στην τεχνολογία των βαλλιστικών πυραύλων και μπορεί να μεταφέρει και πυρηνικές κεφαλές. Κανένα αντιπυραυλικό σύστημα της Δύσης αυτή τη στιγμή δεν είναι ικανό να τους καταρρίψει και αυτό είναι κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της.

Ο «Σατάν ΙΙ» της κλάσης «Samart» είναι ένας τρομακτικός πύραυλος (ICBM) ο οποίος είναι ικανός να πλήξει τον στόχο του που βρίσκεται ακόμη και 18 χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Δηλαδή και στόχους στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη.

Το χαρακτηριστικό του με απλά λόγια είναι ότι ανεβαίνει στα όρια του διαστήματος και από εκεί ανοίγει και εκτοξεύει τις 15 κεφαλές (πυρηνικές ή μη) που με απίστευτη ταχύτητα (που ξεπερνάει τα 25 χιλιάδες χιλιόμετρα) και εντελώς ξαφνικά πλήττουν τον στόχος τους από ψηλά, χωρίς κανείς να το περιμένει.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το ρωσικό διηπειρωτικό πυραυλικό σύστημα «Σατάν ΙΙ» μέχρι το Φθινόπωρο θα μπορεί να σημαδεύει και να πλήξει στόχους στη Βρετανία με εξαιρετική άνεση, δίχως να μπορεί να καταρριφθεί.

Την ανακοίνωση για την ένταξη του «Σατάν ΙΙ» στο οπλοστάσιο της Ρωσίας έκανε ο ίδιος ο Πούτιν ο οποίος είπε ότι ο νέος πύραυλος «θα αναγκάσει όσους προσπαθούν να απειλήσουν τη Ρωσία, να το σκεφτούν δύο φορές».

Είπε μάλιστα ότι το υπερ- όπλο αυτό είναι ένα ιστορικό γεγονός που θα εγγυηθεί την ασφάλεια των παιδιών και των εγγονών της Ρωσίας για τα επόμενα 30-40 χρόνια. Την ίδια στιγμή η ένταση ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση είναι τόσο οξεία που πολλοί λένε ότι θυμίζει την κρίση με τους πυραύλους της Κούβας το 1962.

Μάλιστα όταν ο Ρώσος πρόεδρος εισέβαλλε στην Ουκρανία, έθεσε αμέσως σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού τα πυρηνικά όπλα της χώρας του προειδοποιώντας της Δύση ότι οποιαδήποτε επέμβαση από την πλευρά της θα έχει ολέθρια αποτελέσματα.

Με ένα χτύπημα

Δυτικοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες είπαν ότι ο «Σατάν ΙΙ» είναι ικανός να μεταφέρει 10 ή περισσότερες πυρηνικές κεφαλές και αρκετά εύκολα μπορεί να εξαφανίσει εδάφη στο μέγεθος της Βρετανίας ή της Γαλλίας με ένα μόνο χτύπημα.

Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε στην τελική του δοκιμή από την εγκατάσταση του κοσμοδρομίου Plesetsk στη βόρεια Ρωσία, και οι κεφαλές του έπληξαν στόχους 6 χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στο πεδίο βολής Kura στη χερσόνησο Καμτσάτκα.

Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, διευθυντής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, είπε ότι το όπλο είναι ένα «δώρο στο ΝΑΤΟ και σε όλους τους χορηγούς του Ουκρανο-ναζισμού».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας