Ολοταχώς προς μια δεύτερη, συμβολική όσο και ουσιαστική νίκη, για την ανάπτυξη του συνδικαλιστικού κινήματος στους κόλπους του τεχνολογικού κολοσσού της Amazon βρίσκονται οι εργαζόμενοι. Κι αυτό διότι μια ακόμη μονάδα της εταιρείας ψηφίζει σήμερα για την ένταξη σε συνδικάτο.

Θυμίζουμε πως, στις αρχές του μηνός, οι 6.000 εργαζόμενοι σε αποθήκη της εταιρείας στο Στέιτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης ψήφισαν υπέρ της δημιουργίας συνδικάτου, προκαλώντας συναγερμό στην διοίκηση του Ομίλου. Σήμερα λοιπόν άνοιξε η κάλπη με το ίδιο ερώτημα και σε δεύτερο διαμετακομιστικό κέντρο στην ίδια περιοχή. Η εκλογική διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Απριλίου και η καταμέτρηση των ψήφων θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαΐου.

Η διοίκηση του τεχνολογικού κολοσσού αντιδρά έντονα στη δημιουργία συνδικάτου στους κόλπους του προσωπικού της, που μόνο στις ΗΠΑ υπολογίζεται στα 1,1 εκατ. Μάλιστα, φαίνεται να έχει δαπανήσει πολύ σημαντικά ποσά, προσλαμβάνοντας ειδικούς συμβούλους για να αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, με κάποιους εργαζόμενους να καταγγέλλουν ακόμη και παρενόχληση τους.

Αντιστοίχως, η εταιρεία κατηγορεί τις συνδικαλιστικές ενώσεις πως από την πλευρά τους πιέζουν και παρενοχλούν τους εργαζομένους για να υποστηρίξουν το αίτημα για τη δημιουργία συνδικάτου.

Σε κάθε περίπτωση και με δεδομένο πως και άλλες εταιρείες και αλυσίδες, όπως η Starbucks, έχουν βιώσει ανάλογες εξελίξεις φαίνεται πως η αμερικανική επιχειρηματική αγορά βρίσκεται στο κατώφλι αλλαγών με τους εργαζόμενους να επιδιώκουν την πιο ενεργή και οργανωμένη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, με την ενίσχυση του συνδικαλιστικού κινήματος από τον χρόνιο λήθαργο της επί αμερικανικού εδάφους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή