Μετά από δύο ημέρες ισχυρών απωλειών, οι αγορές της Κίνας ανέκαμψαν σήμερα, καθώς υπήρξαν εκτιμήσεις ότι η εξάπλωση της Covid 19 στο Πεκίνο δεν είναι τόσο ανησυχητική, ενώ και οι αρχές της χώρας θα στηρίξουν τις πληττόμενες επιχειρήσεις από τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας.

Ειδικότερα, ο Shanghai Composite κέρδισε περίπου 2,1%, ενώ ο Shenzhen Component αναρριχήθηκε κατά 4,71%. Ο CSI 300 σημείωσε άνοδο 2,77%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ αυξήθηκε περίπου 0,2%.

Θετικά λειτούργησαν στην αγορά και τα στοιχεία που έδειξαν ότι τα βιομηχανικά κέρδη της Κίνας αυξήθηκαν 8,5% σε ετήσια βάση την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου. «Πραγματικά είναι εντυπωσιακό το πώς έχει διατηρηθεί η βιομηχανική παραγωγή και τα κέρδη στην Κίνα μέχρι στιγμής», σχολίασε η Invesco, εκτιμώντας ότι τελικά ο αντίκτυπος των νέων μέτρων κατά της Covid στη χώρα δεν θα είναι τόσο μεγάλος.

Στους άλλους δείκτες, ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία υποχώρησε 1,17% στις 26.386,63 μονάδες, ενώ ο δείκτης Topix υποχώρησε 0,94% στις 1.860,76 μονάδες. Ο Kospi της Νότιας Κορέας έχασε 1,1%. Οι μετοχές της κατασκευάστριας ρομπότ Fanuc, ξεχώρισαν, καθώς έχασαν 5,72%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές