Με κέρδη έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές με την επιφυλακτικότητα όμως να παραμένει λόγω της νέας προειδοποίησης της Ρωσίας για τις πληρωμές του φυσικού αερίου, ενώ ο τραπεζικός κλάδος σήμερα βρέθηκε στο επίκεντρο των πωλητών.Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,6% με σχεδόν όλους τους υποκλάδους να κλείνουν σε θετικά εδάφη. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,53% στις 7.425 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη 0,27% στις 13.793 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,48% στις 6.445 μονάδες.

Με το βλέμμα στη Ρωσία

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τη διακοπή των προμηθειών ρωσικού φυσικού αερίου στην Πολωνία και τη Βουλγαρία από την Gazprom, λόγω του ότι είχαν αρνηθεί να πληρώσουν για το φυσικό αέριο σε ρούβλια, όπως ζήτησε πρόσφατα η Μόσχα. Η κίνηση ώθησε τις ευρωπαϊκές τιμές φυσικού αερίου υψηλότερα και το ευρώ χαμηλότερα.

Πιέσεις στις τράπεζες

Σε επίπεδο τίτλων, η Credit Suisse βρέθηκε στο επίκεντρο, καθώς ανακοίνωσε ζημίες για το πρώτο τρίμηνο του 2022 και ανασχηματισμό της διοίκησης. Η μετοχή έχασε 3%.

Εν τω μεταξύ, η Deutsche Bank υποχώρησε κατά 6%, αν και ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,06 δισ. ευρώ (1,13 δισ. δολάρια) για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Την ίδια ώρα, οι αυξημένες εντάσεις στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας συνεχίζονται. Η Ρωσία δήλωσε ότι η απειλή ενός πυρηνικού πολέμου είναι πολύ σημαντική, με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ να τονίζει ότι οι κίνδυνοι δεν πρέπει να υποτιμηθούν. Από την άλλη, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν απάντησε χαρακτηρίζοντας τη ρητορική του πυρηνικού πολέμου «πολύ επικίνδυνη και άχρηστη».

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βουτιά πάνω από 2%

Με μια βουτιά που θύμισε τα τέλη του Φεβρουαρίου το ελληνικό χρηματιστήριο έδειξε σήμερα ότι δεν μπορεί να μην επηρεαστεί από τα τεκταινόμενα στη Ρώσο-ουκρανική σύγκρουση.

‘Εντονες ανησυχίες προκάλεσε η απόφαση του Κρεμλίνου να διακόψει τη ροή φυσικού αερίου σε χώρες που δεν αποδέχονται τις πληρωμές του σε ρούβλια. Και αυτό αποτυπώθηκε στο -2,18% του γενικού δείκτη σήμερα, ο οποίος υποχώρησε στις 918,56 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 93 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες