Σε μια μεγάλη παραγγελία ηλεκτρικών οχημάτων προχώρησε η Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο της προσπάθειας της να βελτιώσει το πράσινο αποτύπωμα της χώρας.

Το υπουργείο Οικονομικών του Ριάντ ανακοίνωσε πως προχώρησε στην παραγγελία έως 100.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την αμερικανική Lucid Motors. Συγκεκριμένα θα αγοράσει άμεσα 50.000 οχήματα, ενώ συμφώνησε σε μια option για άλλες 50.000 σε χρονικό εύρος μιας δεκαετίας.

Οι παραδόσεις από την ανερχόμενη αμερικανική βιομηχανία EVs θα ξεκινήσουν το αργότερο μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2023. Σε πρώτη φάση θα κυμαίνονται στα 2.000 οχήματα ετησίως και σταδιακά θα αυξηθούν έως τα 7.000 αυτοκίνητα το χρόνο.

Εξάλλου, το Ριάντ έχει ήδη αναπτύξει στενή σχέση με την εταιρεία που έχει ανακοινώσει την ίδρυση εργοστασίου στη Σαουδική Αραβία, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να παράγει έως 150.000 οχήματα τον χρόνο. Μάλιστα το μεγάλο κρατικό fund της χώρας, το PIF, αποτελεί βασικό επενδυτή της Lucid.

Είαστε εξαιρετικά ευχαριστημένοι που θα υποστηρίξουμε την προσπάθεια επίτευξης των βιώσιμων στόχων της Σαουδικής Αραβίας και τις φιλοδοξίες της για την διαμόρφωση μηδενικού αποτυπώματος, όπως έχουν τεθεί από το σχέδιο Saudi Vision 2030 και την πρωτοβουλία του Saudi Green Initiative, φέρνοντας τα προηγμένα και πολυτελή μας EV στην Σαουδική Αραβία» σχολίασε χαρακτηριστικά ο CEO της Lucid, Πίτερ Ρόουλινσον.

Στους στόχους της νέας πράσινης στρατηγικής της χώρας είναι πως το λιγότερο το 30% όλων των οχημάτων που θα κυκλοφορούν σε πρώτη φάση στην πρωτεύουσα Ριάντ θα είναι ηλεκτρικά, μέχρι το 2030.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Motor Oil: Η THALIS αναβαθμίζει τον «Κύκλο του Νερού» στο δήμο Φαιστού της Κρήτης
Green |

Motor Oil: Η THALIS αναβαθμίζει τον «Κύκλο του Νερού» στο δήμο Φαιστού της Κρήτης

Στο πλαίσιο της τελετής παρουσιάστηκε το αντικείμενο του έργου και οι αναπτυξιακές επιπτώσεις του από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Φαιστού και την THALIS που είναι ο ανάδοχος.