Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές να επηρεάζονται από την τελευταία απόφαση νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Ιαπωνίας, αλλά και από τις εξελίξεις στο μέτωπο της διαχείρισης της πανδημίας από το Πεκίνο.

Αν και ενδοσυνεδριακά κινήθηκαν σε θετικά εδάφη, οι δείκτες της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισαν με απώλειες. Ο Shanghai Composite υποχώρησε 0,16% ενώ ο Shenzhen Component σημείωσε πτώση 1%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng σημείωσε άνοδο 0,56%.

Αν και οι κινεζικές αρχές προσπαθούν να διαβεβαιώσουν ότι θα στηρίξουν την οικονομία ώστε να μην επηρεαστεί από τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας, οι αγορές θέλουν περισσότερες αποφάσεις που να είναι προληπτικές, δηλαδή να αποτρέπουν την επιβράδυνση της ανάπτυξης. Αυτό επισημαίνουν οι περισσότεροι αναλυτές σε μια προσπάθεια να ερμηνεύσουν την έντονη μεταβλητότητα των κινεζικών αγορών.

Την ίδια ώρα, η Τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε την απόφασή της να διατηρήσει σταθερή τη νομισματική της πολιτική, μια κίνηση σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενη. Η ιαπωνική κεντρική τράπεζα ανέφερε επίσης ότι «αναμένει τα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα επιτόκια πολιτικής θα παραμείνουν στα σημερινά ή χαμηλότερα επίπεδά τους».

Μετά την ανακοίνωση, το ιαπωνικό γεν υποχώρησε περισσότερο από 1% στα 130,03 ανά δολάριο, σε σύγκριση με το προηγούμενο υψηλό των 128,32 έναντι του δολαρίου. Το ιαπωνικό νόμισμα έχει αποδυναμωθεί τις τελευταίες εβδομάδες έναντι του δολαρίου, με τις προσδοκίες ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα ακολουθήσει σχετικά πιο αργό ρυθμό στην εξομάλυνση της νομισματικής πολιτικής.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία σημείωσε άνοδο 1,75% ενώ ο δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 2,09%. Επίσης, ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,86% ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία κινήθηκε υψηλότερα κατά 1,18%.

Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις της Ιαπωνίας αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο, καθώς σημείωσαν άνοδο 0,9% τον Μάρτιο σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές