Μετά από μία συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας, οι αμερικανικοί δείκτες κατάφεραν να κάνουν ένα επιφυλακτικό ριμπάουντ σήμερα κλείνοντας με κέρδη, πλην του Nasdaq, αλλά χωρίς να καταφέρουν να δώσουν το μήνυμα ότι το sell off του Απριλίου έχει ολοκληρωθεί.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,19% στις 33.302 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,21% στις 4.183 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,01% στις 12.488 μονάδες.

Αν και υπήρξαν σήμερα σημαντικές αγοραστικές δυνάμεις, η επιφυλακτικότητα δεν έλειψε, καθώς δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που θεωρούν ότι η πτωτική κίνηση δεν έχει εξαντληθεί, όπως άλλωστε φάνηκε και από το κλείσιμο του Nasdaq. Η αντίδραση μάλιστα αποδόθηκε στις τεχνικές κινήσεις που σπεύδουν να καλύψουν τα υπερπουλημένα εδάφη στα οποία βρίσκονται οι περισσότεροι τίτλοι, ενώ ενεργοποιήθηκαν και οι στηρίξεις στον Nasdaq.

Πέραν αυτού όμως ο Nasdaq Composite βρίσκεται σε bear market, απέχοντας πάνω από 22% από τα ιστορικά υψηλά του. Ο S&P 500 έχει χάσει πάνω από 12% από τα ιστορικά υψηλά του, ενώ την Τρίτη κράτησε την κρίσιμη στήριξη των 4.200 μονάδων.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Microsoft σημείωσαν άλμα άνω του 7%, αφού η εταιρεία ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου που ανακοίνωσε. Επίσης, η διοίκηση εξέδωσε guidance για τα έσοδα που υπερβαίνει τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα της μητρικής της Google, Alphabet, ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων, με τη διοίκηση να προειδοποιεί για ένα ακόμη δυνητικά αδύναμο τρίμηνο. Οι μετοχές της Alphabet υποχώρησαν περίπου 4%. Απώλειες 2% και για την Robinhood, μετά την ανακοίνωση της ότι περικόπτει μέρος του προσωπικού της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street