Με άλμα ολοκλήρωσαν οι ασιατικές αγορές μια εβδομάδα που η πρωταγωνίστρια ήταν η μεταβλητότητα, καθώς σήμερα πήραν τη σκυτάλη από την εντυπωσιακή επίδοση της Wall Street και την ανάκαμψη του τεχνολογικού κλάδου.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έκλεισε 3,13% υψηλότερα, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο σχεδόν 2% και ο Shenzhen Component κέρδισε 3,096%.

Οι κινήσεις

Οι επενδυτές παρακολούθησαν τις κινήσεις του τεχνολογικού κλάδου μετά από το ράλι των ομολόγων τους στη Wall Street. Οι κινεζικές μετοχές τεχνολογίας σημείωσαν σημαντικά κέρδη, με την Tencent να κερδίζει 10,18% και την Alibaba να κλείνει με άλμα 13,88%. Ο δείκτης Hang Seng Tech σημείωσε άνοδο 8,05%.

Οι μετοχές της νοτιοκορεατικής βιομηχανίας Samsung Electronics σημείωσαν άνοδο 4,17% ενώ η κατασκευάστρια τσιπ SK Hynix ανέβηκε περισσότερο από 2%. Η Krafton έκανε άλμα 4,99%.

Ο ευρύτερος Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 1,02% και ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε άνοδο 0,91%.

Μετοχές

Οι μετοχές της LG Display της Νότιας Κορέας σημείωσαν άνοδο 1,52%, ενώ η AAC Technologies είδε τη μετοχή της στο Χονγκ Κονγκ να αυξάνεται κατά 6,66%. Στην Ταϊβάν, οι μετοχές της Taiwan Semiconductor Manufacturing Company σημείωσαν άνοδο 1,32%.

Οι αγορές στην Ιαπωνία ήταν κλειστές σήμερα λόγω αργίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές