Μερικές από τις μεγαλύτερες σε διάρκεια πτήσεις στον κόσμο θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει η αυστραλιανή Qantas Airways μετά την σημαντική παραγγελία 12 αεροσκαφών A350-1000 από την ευρωπαϊκή Airbus. Πρόκειται δε, για την μεγαλύτερη παραγγελία που έχει κάνει μέχρι σήμερα η εταιρεία, μαζί με την αναβάθμιση του εγχώριου στόλου της.

Το μέγα project, υπό την ονομασία Project Sunrise, θα κοστίσει μεταξύ 2 και 2,5 δισ. δολάρια και αντανακλά την βεβαιότητα της Qantas πως ο τουριστικός και ευρύτερος ταξιδιωτικός κλάδος της Αυστραλίας θα αναρρώσει μετά την κρίση της πανδημίας και την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Με τα νέα A350-1000 η Qantas σκοπεύει να προσφέρει απευθείας πτήσεις από το Σίδνεϊ στο Λονδίνο και στην Νέα Υόρκη μέχρι το 2025, ενώ στα πλάνα είναι και απευθείας πτήσεις προς το Παρίσι και την Φρανκφούρτη. Οι πτήσεις θα διαρκούν πάνω από 19 ώρες. Ωστόσο τα νέα αεροσκάφη θα είναι κατά 15% πιο αποτελεσματικά στο κρίσιμο ζήτημα των καυσίμων σε σχέση με τα αεροσκάφη παλαιότερης γενιάς.

Η ανακοίνωση του project έδωσε σημαντική ώθηση στην μετοχή της εταιρείας που βρέθηκε να κερδίζει πάνω από 4% αγγίζοντας υψηλό εξαμήνου.

Θυμίζουμε πως το 2020 η Qantas είχε περιέλθει σε δεινή θέση και βρισκόταν στο κατώφλι της χρεοκοπίας, όμως μέσα από ένα ριζικό πλάνο αναδιάρθρωσης και αναζήτησης εναλλακτικών πηγών εσόδων κατάφερε να κρατηθεί ζωντανή και να οδεύει τώρα προς μια νέα αναπτυξιακή εποχή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή