Νέο οχηματαγωγό (ro-ro) πλοίο δρομολογεί στην γραμμή Βενετία-Μπάρι-Πάτρα ο όμιλος Grimaldi αυξάνοντας σε τρία τον συνολικό αριθμό των πλοίων που έχει στη γραμμή. Όπως ανακοίνωσε ο Ιταλικός όμιλος το οχημαγωγό Eurocargo Cagliari από τις 4 Μαίου θα «μπει» στη γραμμή μαζί με τα υπάρχοντα ήδη Eurocargo Alexandria και Eurocargo Genova. Ο όμιλος θα ενισχύσει έτσι περαιτέρω τις θαλάσσιες συνδέσεις του μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας.

Το Eurocargo Cagliari έχει μεταφορική ικανότητα 3.850 γραμμικών μέτρων (250 ρυμουλκούμενα). Όπως τα δύο πλοία που έχουν ήδη δρομολογηθεί στην γραμμή, φέρει ιταλική σημαία και είναι εξοπλισμένο με συστήματα καθαρισμού καυσαερίων για τη μείωση των εκπομπών θείου και σωματιδίων.

Με την εισαγωγή του τρίτου πλοίου στη γραμμή, ο όμιλος Grimaldi θα προσφέρει επιπλέον αναχωρήσεις από Πάτρα προς Μπάρι και Βενετία (Τετάρτη στις 8.00 π.μ.), από Βενετία προς Μπάρι και Πάτρα (Παρασκευή στις 6.00 μ.μ.), από Μπάρι προς Πάτρα (Σάββατο στις 6.00 μ.μ.) και από Μπάρι προς Βενετία (Πέμπτη στις 4.00 π.μ.). Συνολικά, θα παρέχει οκτώ δρομολόγια την εβδομάδα από κάθε ένα από τα τρία λιμάνια.

Η ανάπτυξη ενός τρίτου πλοίου στη γραμμή Βενετία-Μπάρι-Πάτρα είναι η απάντηση του Ομίλου Grimaldi στην ανάγκη για πιο συχνές, αποτελεσματικές και οικολογικά βιώσιμες υπηρεσίες μεταφορών μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Grimaldi, Emanuele Grimaldi. Αυτή η επιλογή επιβεβαιώνει όχι μόνο τη δέσμευση προς τους πελάτες μας, αλλά και την υψηλή εμπιστοσύνη μας στις δυνατότητες των λιμανιών της Αδριατικής που εξυπηρετούνται από τη γραμμή, πρόσθεσε.

Εκτός από την υπηρεσία μεταφοράς φορτίου στη γραμμή Βενετία-Μπάρι-Πάτρα, ο Όμιλος Grimaldi εξυπηρετεί τις  γραμμές Μπρίντιζι-Ηγουμενίτσα, Ανκόνα-Ηγουμενίτσα και Ανκόνα-Πάτρα για τη μεταφορά εμπορευμάτων και επιβατών μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News