Με μικτά πρόσημα κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να μην μπορεί να ακολουθήσει το θετικό κλίμα των υπολοίπων, οι οποίοι προσπαθούν να ανακάμψουν από τις χθεσινές ισχυρές απώλειες.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,5%, με τον κλάδο των τραπεζών να κερδίζει 1,5%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,53% στις 7.505 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,45% στις 14.001 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,90% στις 6.483 μονάδες.

Κέρδη για BP και BNP Paribas

Σε επίπεδο τίτλων, η BP σημειώνει κέρδη άνω του 2%, καθώς ανακοίνωσε κέρδη 6,2 δισ. δολάρια, τα υψηλότερα της τελευταίας δεκαετίας και πλέον. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι δεν θα ξεπερνούν τα 4,5 δισ., ωστόσο η άνοδος της τιμής του πετρελαίου ευνόησε την πετρελαϊκή. Πάντως, ανακοίνωσε και ζημία 20,4 δισ. δολ. λόγω της αποχώρησης από τη ρωσική Rosneft.

Κέρδη κοντά στο 3% σημειώνει και η γαλλική BNP Paribas, καθώς ανακοίνωσε άνοδο στα κέρδη του πρώτου τριμήνου 2022 στα 2,11 δισ. ευρώ, από 1,77 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, λαμβάνοντας ώθηση από την αύξηση των εσόδων από συναλλαγές.

Πάντως πέραν των εταιρικών κερδών, το ενδιαφέρον των αγορών είναι στις ανακοινώσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Fed την Τετάρτη, όταν και αναμένεται η πρώτη αύξηση του επιτοκίου, αλλά και στη συνέχιση του πολεμικού σκηνικού στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές