Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, το ενδιαφέρον των οποίων μονοπώλησε η αύξηση των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας, η οποία έγινε για πρώτη φορά μετά από περισσότερο από μια δεκαετία.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε 0,55% και το δολάριο Αυστραλίας εκτινάχθηκε στα 0,7121 δολάρια, από τα επίπεδα γύρω στα 0,70 δολάρια πριν από την απόφαση για αύξηση. Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας δήλωσε ότι το επιτόκιο θα αυξηθεί κατά 25 μονάδες βάσης στο 0,35% – αποφασίζοντας έτσι την πρώτη αύξηση επιτοκίων από τον Νοέμβριο του 2010. Η αύξηση ήταν μεγαλύτερη από την εκτίμηση των αναλυτών για 15 μονάδες βάσης στο 0,25%.

Στις υπόλοιπες αγορές, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ανέκαμψε ελαφρώς σήμερα, καθώς σημείωσε άνοδο 0,15%. Οι μετοχές της Alibaba ενδοσυνεδριακά υποχωρούσαν περισσότερο από 9%, πριν οι απώλειες περιορίστηκαν στο 1%.

Η μετοχή της τράπεζας HSBC στο Χονγκ Κονγκ αυξήθηκε κατά 1,85%. Την Παρασκευή, το Reuters ανέφερε ότι ο κορυφαίος μέτοχος της HSBC, κινεζικός ασφαλιστικός γίγαντας Ping An ζήτησε τη διάλυση της τράπεζας.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi ενισχύθηκε κατά 0,22%, ενώ πολλές αγορές είναι κλειστές στην περιοχή λόγω αργιών, όπως η Κίνα, η Ιαπωνία, η Σιγκαπούρη και η Ινδία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες