Προς τις 900 μονάδες οδεύει πλέον το ελληνικό χρηματιστήριο, με το δύσκολο διεθνές περιβάλλον να απειλεί πλέον να στερήσει στην αγορά ότι έχτισε τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Απριλίου.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης χάνει 1,68% στις 906,97 μονάδες, με τον τζίρο μάλιστα να προσεγγίζει ακόμη και τα 60 εκατ. ευρώ.

Τόσο η συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης, όσο και η σημερινή, όταν και το εύρος της πτώσης είναι μεγάλο, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό που έχει προβληματίσει την εγχώρια αγορά. Και αυτό δεν είναι άλλο από τον αυξημένο τζίρο, ο οποίος παραπέμπει στις μεγάλες κινήσεις μείωσης του κινδύνου από τα περισσότερα χαρτοφυλάκια. Έτσι παρά το γεγονός ότι μέσα στο δύσκολο πρώτο τετράμηνο το ΧΑ έδειξε αξιοσημείωτες αντοχές, είναι αδύνατο να μην επηρεαστεί από το αρνητικό διεθνές κλίμα, το οποίο επισκιάζει τις όποιες αγοραστικές δυνάμεις.

Η τεχνική εικόνα

Ακόμη και τεχνικά, η σημερινή πτώση, εάν δεν αλλάξει κάτι μέχρι το κλείσιμο, έχει ανοίξει το δρόμο για να δοκιμαστούν και οι 900 μονάδες. Και τα στατιστικά είναι άκρως αρνητικά, δεδομένου ότι οι περισσότεροι τίτλοι, ειδικά οι δεικτοβαρείς έχουν δώσει σήματα πώλησης. Έτσι, ακόμη και εάν κάποιοι πρόδρομοι δείκτες της οικονομίας είναι θετικοί, το θολό διεθνές κλίμα δεν επιτρέπει να αγνοήσει κανείς τα τεχνικά δεδομένα της αγοράς, η οποία αναζητά την αυτονομία υπό δύσκολες συνθήκες.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ισχυρές είναι οι απώλειες σε Eurobank, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, Πειραιώς, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ αρνητικά κινούνται και οι Alpha Bank, Quest, Motor Oil, Titan, Εθνική, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, ΟΤΕ και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες