Με απώλειες εισέρχεται στο νέο μήνα το ελληνικό χρηματιστήριο, συνεχίζοντας την διόρθωση που άρχισε την προηγούμενη εβδομάδα, στο περιθώριο του αρνητικού κλίματος που κυριαρχεί στις διεθνείς αγορές.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,39% στις 918,87 μονάδες, με τον τζίρο ήδη να φτάνει τα 20 εκατ. ευρώ.

Το δύσκολο διεθνές περιβάλλον

Αυτό που επισημαίνεται από σχεδόν όλους τους εγχώριους αναλυτές είναι το δύσκολο διεθνές περιβάλλον στο οποίο το ΧΑ καλείται να λειτουργήσει. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση, ο πληθωρισμός, τα νέα lockdown στην Κίνα που επηρεάζουν την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα και βεβαίως η επιθετική νομισματική πολιτική της Fed είναι μόνο ένα μικρό δείγμα του δύσκολου μείγματος που έχει διαμορφωθεί παγκοσμίως. Και μέσα σε αυτό το ΧΑ προσπαθεί να σπάσει την ευάλωτη εικόνα που είχε τα προηγούμενα χρόνια και να κινηθεί καθαρά με βάση τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Και είναι κάτι που βρίσκει σοβαρά προσκόμματα.

Έτσι, τεχνικά, σύμφωνα με την Trader24, ο γενικός δείκτης έχει χτίσει ένα πλαγιοπτωτικό μοτίβο, με αντιστάσεις τις 930 και τις 946 μονάδες, ενώ δείχνει να κινείται προς τις 910, που οριοθετούν και τον εν λόγω σχηματισμό και που ενδεχόμενη διάσπαση θα βάλει το διάγραμμα σε ζώνη υπερπώλησης με επόμενο επίπεδο τις 888.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, τα Ελληνικά Πετρέλαια σημειώνουν απώλειες 2,21%, με τις Motor Ol, Jumbo, ΟΛΠ, Λάμδα, Εθνική, Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank και Alpha Bank να βρίσκονται στο επίκεντρο των πωλητών. Στον αντίποδα, ο Ελλάκτωρ σημειώνει άλμα 4,99%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών