Τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών τον Ιούλιο και από τη συμμετοχή στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του επόμενου έτους, αποφάσισε η UEFA.

Κατόπιν αυτού, η Πορτογαλία θα αντικαταστήσει τη Ρωσία για το τουρνουά 6-31 Ιουλίου στην Αγγλία, αφού ηττήθηκε από αυτήν στα προκριματικά πλέι οφ, και θα συμμετάσχει στον τρίτο όμιλο με την Ολλανδία, τη Σουηδία και την Ελβετία.

Η UEFA έκρινε επίσης ως μη επιλέξιμη την υποψηφιότητα της Ρωσίας να διοργανώσει το Euro ανδρών το 2028 και το 2032, πράγμα που σημαίνει ότι η κοινή προσφορά της Βρετανίας και της Ιρλανδίας για τη διοργάνωση του Euro 2028 ανταγωνίζεται μόνο η Τουρκία, η οποία δήλωσε επίσης ενδιαφέρον για τη διοργάνωση του τουρνουά του 2032.

Το διοικητικό όργανο είπε ότι η προσφορά της Ρωσίας δεν ήταν επιλέξιμη σύμφωνα με τους κανονισμούς της.

Επιπλέον, οι ρωσικοί σύλλογοι δεν θα αγωνιστούν στο Champions League, το Europa League ή το Europa Conference League της UEFA την επόμενη σεζόν.

Οι νικητές του πρωταθλήματος Σκωτίας θα πάρουν τη θέση της πρωταθλήτριας Ρωσίας Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στη φάση των ομίλων του Champions League 2022-23.

Η UEFA ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκτελεστική επιτροπή της έλαβε τις αποφάσεις για να «διασφαλίσει την ομαλή διοργάνωσή τους σε ένα ασφαλές και ασφαλές περιβάλλον για όλους τους ενδιαφερόμενους».

Η ανακοίνωση ανέφερε επίσης ότι η Ρωσία δεν θα συμμετάσχει στο Nations League, που ξεκινά τον Ιούνιο, και θα υποβιβαστεί αυτόματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι