Η SpaceX του Ίλον Μασκ διαθέτει περίπου 150.000 ημερήσιους χρήστες της υπηρεσίας δορυφορικού Internet Starlink στην εμπόλεμη Ουκρανία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Μέσω ανάρτησης στο Twitter o αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Μιχαήλο Φεντόροφ, γνωστοποίησε ότι η Starlink, θυγατρική της SpaceX, παρείχε «κρίσιμη υποστήριξη» στις υποδομές της χώρας «αποκαθιστώντας κατεστραμμένες περιοχές».

«Η Ουκρανία θα παραμείνει συνδεδεμένη με κάθε τρόπο», προσθέτει ο Φεντόροφ.

Το αίτημα της ουκρανικής κυβέρνησης

Σημειώνεται ότι την ενεργοποίηση της Starlink στην Ουκρανία είχε κάνει γνωστή ο ίδιος ο Ίλον Μασκ από τις 27 Μαρτίου. Μάλιστα, εκείνη την περίοδο η ουκρανική κυβέρνηση ζητούσε την παράδοση περισσότερων σταθμών λήψης του συστήματος υπό το φόβο ότι η ρωσική εισβολή θα μπορούσε να διακόψει τις διαδικτυακές υποδομές της χώρας, σύμφωνα με τον Business Insider.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο NBC News η Starlink έχει εγκαταστήσει στη χώρα περί τα 10.000 τερματικά. Ο ίδιος ο Φεντόροφ, ο οποίος προΐσταται και του υπουργείου Ψηφιακού Μετασχηματισμού, είχε δηλώσει στην Washington Post στα τέλη Μαρτίου ότι στη χώρα υπάρχουν ενεργοποιημένα «χιλιάδες τερματικά».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία