Με απώλειες έκλεισαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, οι οποίες έχουν μπει και αυτές στο χορό της αναμονής των αποφάσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα επιτόκια που αναμένεται αργότερα σήμερα.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 1,24%, με τις μετοχές της Tencent και της Alibaba να υποχωρούν περισσότερο από 3% η καθεμία. Ο Kospi στη Νότια Κορέα υποχώρησε 0,11% για να κλείσει στις 2.677,57 μονάδες, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έχασε 0,16% την ημέρα στις 7.304,70 μονάδες.

Κλειστές είναι οι αγορές στην Ιαπωνία και την ηπειρωτική Κίνα σήμερα λόγω αργιών.

Κινήσεις αναπροσαρμογής

«Οι ασιατικές αγορές δέχτηκαν τις κινήσεις αναπροσαρμογής των χαρτοφυλακίων σήμερα, καθώς όλοι αναμένουν την απόφαση για την τροχιά αύξησης των επιτοκίων και τη στρατηγική ποσοτικής σύσφιξης της Fed. Επίσης, αναμένεται και η συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, η οποία θα μπορούσε να αποκαλύψει τις εκτιμήσεις για τον κίνδυνο ύφεσης στην αμερικανική οικονομία.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια για δεύτερη φορά από το 2018, ενώ αναμένεται επίσης να ξεκινήσει πρόγραμμα μείωσης των ομολόγων της κατά 95 δισ. δολάρια το μήνα, αρχής γενομένης από τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές