Η επιθετική αύξηση των επιτοκίων από την Federal Reserve και οι διευκρινίσεις του επικεφαλής της Τζερόμ Πάουελ, εκτός από το ράλι που πυροδότησαν στη Wall Street έφεραν σημαντικά κέρδη και στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, με το Bitcoin να ενισχύεται κατά περίπου 6%.

Το Bitcoin άρχισε να ανεβαίνει λίγο πριν από το τέλος της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς, και κάποια στιγμή εν μέσω των δηλώσεων του Πάουελ, το μεγαλύτερο crypto σκαρφάλωσε έως και 40.002,75 δολάρια, συμπαρασύροντας και τα άλλα κρυπτονομίσματα.

Με άλμα υποδέχτηκαν οι αμερικανικοί δείκτες την διαβεβαίωση του επικεφαλής της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, ότι ο ρυθμός της σύσφιξης της πολιτικής δεν θα επιταχυνθεί, μετά και τη σημερινή αύξηση του επιτοκίου κατά 0,50%.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 2,81% στις 34.060 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 2,99% στις 4.300 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 3,19% στις 12.964 μονάδες.

Η Federal Reserve αύξησε σήμερα τα επιτόκια κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, όπως αναμενόταν, όμως ο πρόεδρος της, Τζερόμ Πάουελ, απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει ακόμη πιο επιθετική η σύσφιξη στην προσπάθεια της κεντρικής τράπεζας να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό.

«Μια αύξηση κατά 75 μονάδες βάσης δεν είναι κάτι που εξετάζει η επιτροπή», είπε ο Πάουελ. «Νομίζω ότι οι προσδοκίες είναι ότι θα αρχίσουμε να βλέπουμε τον πληθωρισμό να αποκλιμακώνεται», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Fed θα μπορούσε να επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη χωρίς να προκαλέσει άλμα στην ανεργία, λόγω του υψηλού αριθμού κενών θέσεων εργασίας και τους ισχυρούς ισολογισμούς των εταιρειών. «Θα έλεγα ότι έχουμε μια καλή ευκαιρία να έχουμε μια ήπια προσγείωση», είπε ο Πάουελ.

Διαβάστε επίσης – Πάουελ: Η Fed «προχωρά γρήγορα» για να μειώσει τον πληθωρισμό – Δεν έχουμε «χειρουργικά εργαλεία»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News