Αρνητικά κινείται και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο δεν μπορεί να μην επηρεαστεί από το ναρκοθετημένο διεθνές περιβάλλον, ειδικά μάλιστα μετά τις νέες εισηγήσεις της Κομισιόν για το ρωσικό πετρέλαιο. Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,51% στις 895,86 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 8 εκατ. ευρώ.

Η σημερινή εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη σταδιακή κατάργηση της προμήθειας αργού πετρελαίου από τη Ρωσία εντός 6 μηνών δημιουργεί νέες ανησυχίες για τις αγορές, καθώς ουδείς γνωρίζει ποιες θα είναι οι επιπτώσεις μιας τέτοιας απόφασης στην ενεργειακή επάρκεια της Ευρώπης, αλλά και στις τιμές του πετρελαίου. Εάν η Ευρώπη δεν έχει εξασφαλίσει εναλλακτικές πηγές προμηθειών, τότε θα ανοίξει ένα νέο κύκλο πληθωριστικών πιέσεων με ανυπολόγιστες συνέπειες σε μεγάλες γραμμές παραγωγής.

Και την ώρα που τα σύννεφα του πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης συσσωρεύονται, κυρίως πάνω από την ευρωπαϊκή οικονομία, η ΕΚΤ δείχνει να τηρεί στάση… αναμονής, ενώ η Federal Reserve θα προχωρήσει σήμερα στην πρώτη αύξηση του επιτοκίου της από το 2018. Η απόφαση όμως αυτή θα σηματοδοτήσει την εποχή της επιστροφής στη νομισματική ομαλότητα, την ώρα όμως που οι προκλήσεις στην παγκόσμια οικονομία παραμένουν.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι οποίες εντοπίζονται στη ΔΕΗ, στην Εθνική, στην Πειραιώς και τη Λάμδα, αλλά σε αρνητικά εδάφη βρίσκονται και οι ΟΤΕ, Motor Oil, Σαράντης, Jumbo, Alpha Bank, Μυτιληναίος και ΑΔΜΗΕ. Στον αντίποδα, θετικά κινούνται οι Aegean, ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, Eurobank και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών