Εν αναμονή των αποφάσεων της αμερικανικής Federal Reserve βρίσκονται οι ευρωπαϊκές αγορές και σήμερα, καθώς η πιθανή αύξηση των επιτοκίων της θα επηρεάσει σημαντικά τις επιλογές των αμερικανικών χαρτοφυλακίων (και όχι μόνο) επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,2%, με τον κλάδο των μέσων ενημέρωσης να κερδίζει 1%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,26% στις 7.541 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,04% στις 14.036 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,24% στις 6.485 μονάδες.

Η απόφαση της Fed

Η Fed θα ανακοινώσει την απόφασή της για τα επιτόκια σήμερα το απόγευμα, με τις αγορές να αναμένουν σε μεγάλο βαθμό να τα αυξήσει κατά μισή ποσοστιαία μονάδα καθώς προσπαθεί να συγκρατήσει τον πληθωρισμό. Η απόφαση όμως αυτή θα σηματοδοτήσει την εποχή της επιστροφής στη νομισματική ομαλότητα, την ώρα που οι προκλήσεις στην παγκόσμια οικονομία παραμένουν.

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τον πόλεμο στην Ουκρανία, με την ΕΕ να προτείνει πρόσθετες κυρώσεις για το πετρέλαιο της Ρωσίας, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν στόχους στην ανατολική Ουκρανία.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, οι αποδόσεις των ομολόγων στην Ευρώπη παραμένουν υψηλές, με την απόδοση του 10ετούς της Γερμανίας να κυμαίνεται λίγο πάνω από το 1%, για πρώτη φορά από το 2015, και μόλις δύο μήνες αφότου ήταν κάτω από το μηδέν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές