Για ενδεχόμενο «μικρών» χρεώσεων σε συγκεκριμένες κατηγορίες χρηστών του Τwitter έκανε λόγο την Τρίτη ο Ιλον Μασκ ο οποίος εξαγόρασε την προηγούμενη εβδομάδα το μέσο κοινωνικής δικτύωσης έναντι 44 δισ. δολαρίων.

Στο στόχαστρο του δισεκατομμυριούχου Αμερικανού βρίσκονται οι εμπορικοί και κυβερνητικοί χρήστες και το σχέδιό του αποσκοπεί στην αύξηση των εσόδων του μέσου, καθώς εκτιμά ότι έχει μείνει πολύ πίσω σε σχέση με τους μεγαλύτερους αντιπάλους του, όπως είναι το Facebook της Meta Platforms.

«Το Twitter θα είναι πάντα δωρεάν για τους απλούς χρήστες, αλλά ίσως έχει ένα μικρό κόστος για τους εμπορικούς/κρατικούς χρήστες», έγραψε ο Μασκ σε tweet του.

«Κάποια έσοδα είναι καλύτερα από το τίποτα!» πρόσθεσε σε άλλο tweet.

Την περασμένη εβδομάδα, όπως ανέφερε το Reuters, ο Μασκ δήλωσε προς τις τράπεζες ότι σκοπεύει να αναπτύξει νέους τρόπους για τη δημιουργία εσόδων από tweets και τον περιορισμό των αμοιβών των στελεχών, ώστε να μειώσει το κόστος στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Ειδικότερα σχεδιάζει να κοστολογίσει τα tweets που περιέχουν σημαντικές πληροφορίες ή γίνονται viral, αυξάνοντας έτσι τα έσοδα.

Στο ετήσιο Met Gala στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα, ο Μασκ είπε ότι η απήχηση του Twitter ήταν προς το παρόν «εξειδικευμένη» και ότι θα ήθελε ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό της χώρας να είναι σε αυτό.

Να σημειωθεί ότι με άλλα tweets του τα οποία στη συνέχεια διαγράφτηκαν από τον λογαριασμό του, ο ιδιοκτήτης της Tesla πρότεινε αλλαγές και στη συνδρομητική υπηρεσία Twitter Blue premium, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της τιμής της, της απαγόρευσης της διαφήμισης και της δυνατότητας πληρωμής με κρυπτονόμισμα dogecoin.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή