Άνοδο κατέγραψαν οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ καταγράφοντας μάλιστα την μεγαλύτερη αύξηση από τον περασμένο Ιούλιο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, οι αιτήσεις για νέα επιδόματα αυξήθηκαν κατά 19.000 στις 200.000 την τελευταία εβδομάδα. Στα επίπεδα αυτά διαμορφώθηκαν αρκετά πάνω από τον προβλεπόμενο όρο των 182.000.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη αύξηση του δείκτη από τον περασμένο Ιούλιο, παρά το γεγονός πως εδώ και τέσσερις εβδομάδες τα νούμερα κινούνται σταθερά κάτω από το όριο των 200.000. Στα επίπεδα αυτά βρίσκονται ουσιαστικά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Ο αριθμός των συνεχιζόμενων αιτήσεων από παλαιούς ανέργους υποχώρησε κατά 19.000 στα 1,38 εκατ. που είναι και το χαμηλότερο νούμερο για το δείκτη από τις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Την ίδια ώρα τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη έδειξαν πως ο όγκος των παραιτήσεων όπως και ο αριθμός των κενών στην αγορά εργασίας κινείται σε νέα επίπεδα ρεκόρ. Ειδικά οι κενές θέσεις εργασίας εκτοξεύτηκαν στα 11,5 εκατ. το Μάρτιο.

Στις δηλώσεις του χθες, μετά το πέρας της συνεδρίασης της Federal Reserve, ο Τζερόμ Πάουελ στάθηκε ιδιαίτερα στα πολύ «σφικτά» δεδομένα στην αγορά εργασίας, επισημαίνοντας πως μέσα στους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 1,7 εκατ. έχοντας αφήσει για τα καλά πίσω της την κρίση της πανδημίας.

Τα σφιχτά δεδομένα στην αγορά εργασίας επέτρεψαν στην Fed να ρίξει όλο το βάρος της προσοχής της στην προσπάθεια να περιορίσει τον πληθωρισμό προχωρώντας σε επιτάχυνση του ρυθμού σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή