Με το υψηλότερο ποσοστό εδώ και σχεδόν 75 χρόνια μειώθηκε η παραγωγικότητα των εργαζομένων στις Ηνωμένες Πολιτείες, την ώρα που το κόστος εργασίας εκτινάχθηκε στα ύψη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα Πέμπτη, η μη γεωργική παραγωγικότητα, ένα μέτρο της παραγωγής σε σχέση με τις ώρες εργασίας, μειώθηκε κατά 7,5% από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, τη μεγαλύτερη πτώση από το τρίτο τρίμηνο του 1947.

Ταυτόχρονα, το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος αυξήθηκε κατά 11,6%, ανεβάζοντας την αύξηση κατά τα τελευταία τέσσερα τρίμηνα στο 7,2%, το μεγαλύτερο κέρδος από το τρίτο τρίμηνο του 1982. Η μέτρηση υπολογίζει πόσο πληρώνουν οι εργοδότες στους εργαζόμενους σε μισθούς και παροχές ανά μονάδα παραγωγής .

Οι αναλυτές προέβλεπαν μείωση της παραγωγικότητας κατά 5,2% και αύξηση 10,5% στο κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος. Σε βάση τεσσάρων τριμήνων, η παραγωγικότητα μειώθηκε κατά 0,6%, τη μεγαλύτερη πτώση από το τέταρτο τρίμηνο του 1993.

Όπως υπογραμμίζει το CNBC, οι αριθμοί υπογραμμίζουν την άνοδο του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, η οποία έχει δει τις τιμές να αυξάνονται στο ταχύτερο επίπεδο σε περισσότερα από 40 χρόνια.

Σε ξεχωριστή έκθεση του υπουργείου Εργασίας την Πέμπτη ανακοινώθηκε ότι οι αιτήσεις ανεργίας αυξήθηκαν στις 200.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 30 Απριλίου, ένα κέρδος 19.000 από την προηγούμενη περίοδο και πάνω από την εκτίμηση του Dow Jones για 182.000.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή