Σε επίπεδα ρεκόρ κινήθηκαν οι κρατήσεις τον Μάρτιο για την Royal Caribbean, καθώς ο κλάδος της κρουαζιέρας δείχνει να ανακάμπτει μετά τα χειρότερα της κρίσης της πανδημίας. Μάλιστα η εταιρεία εκτιμά πως η φετινή χρονιά θα είναι επιτέλους κερδοφόρα.

«Από τις αρχές του Μαρτίου, ο όγκος των κρατήσεων ξεπέρασαν τα επίπεδα ρεκόρ που είχαμε καταγράψει το 2019» σχολίασε σήμερα η εταιρεία. Μάλιστα, αν και η έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία φάνηκε αρχικά να ανησυχεί τους ταξιδιώτες, τελικά τα επίπεδα των κρατήσεων κυρίως στην αγορά της Βορείου Αμερικής κρατήθηκαν ψηλά, πάνω από τα επίπεδα του 2019.

Για το πρώτο τρίμηνο τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν στα 1,06 δισ. δολάρια  από μόλις 42,01 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο και οι ζημιές της διαμορφώθηκαν στα 4,57 δολάρια ανά μετοχή.

Οι βελτιωμένες προοπτικές για τον κλάδο παραπέμπουν σε επιστροφή στην κερδοφορία μέσα στο δεύτερο μισό του έτους, παρά και το αγκάθι του αυξημένου κόστους σε τρόφιμα και καύσιμα. Η εκτίναξη του ενεργειακού κόστους σίγουρα θα ροκανίσει τα κέρδη της εταιρείας, όπως και όλων των επιχειρήσεων του ταξιδιωτικού κλάδου.

Με την άρση των περιοριστικών μέτρων, το 90% του στόλου της αμερικανικής πολυεθνικής βρίσκεται και πάλι σε λειτουργία. Έχει δε, ξεκινήσει και πάλι να προσφέρει κρουαζιέρες με δρομολόγια σε όλο τον κόσμο, πλην της Κίνας, η οποία παραμένει «κλειστή» λόγω των νέων lockdowns, αλλά και της Ρωσίας, λόγω των κυρώσεων.

Η Royal Caribbean, όπως και οι ανταγωνιστικές της στον κλάδο όπως η Carnival και η Norwegian Cruise Line, έχουν προχωρήσει σε ακύρωση των διαδρομών που αφορούν την Ρωσία.

Τις προηγούμενες ημέρες και άλλες κορυφαίες εταιρείες του τουριστικού κλάδου, όπως η Airbnb, η Booking Holdings και η TripAdvisor ανακοίνωσαν βελτιωμένες επιδόσεις και ανάκαμψη της ζήτησης που παραπέμπει σε ακόμη υψηλότερα κέρδη τους επόμενους μήνες και δη, κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή