Ανοδικά κινείται η τιμή του χρυσού, ωστόσο το πολύτιμο μέταλλο είναι σε τροχιά να κλείσει την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών, καθώς επηρεάζεται από την άνοδο του δολαρίου και των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων που προκαλεί ο γερακίσιος τόνος της FED. Οι επενδυτές επίσης αναμένουν τα στοχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ που θα δημοσιοποιηθούν σήμερα.

Η τιμή του χρυσού καταγράφει αύξηση της τάξης του 0,4% στα 1.884,30 δολάρια η ουγγιά, αλλά καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,8% σε επίπεδο εβδομάδας. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης επίσης ενισχύθηκαν κατά 0,4% στα 1.883,8 δολάρια η ουγγιά.

Το δολαριο προετοιμάζεται για την πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου, ενώ οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων παραμένουν στα υψηλότερα επίπεδα τριετίας.

«Υπάρχουν αρκετοί αντίθετοι μεταξύ τους καταλύτες που επηρεάζουν την αγορά χρυσού. Η σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής που οδηγεί ανοδικά τις αποδόσεις των ομολόγων και το ισχυρότερο δολάριο ασκεί πίεση στις τιμές του χρυσού, την ίδια ώρα που ο κίνδυνος του στασιμοπληθωρισμού ενισχύει το καθεστώς ότι ο χρυσός αποτελεί ασφαλές καταφύγιο και ανιστάθμισμα στον πληθωρισμό» εξηγεί ο Γεπ Γουν Ρονγκ, υπεύθυνος στρατηγικής της IG. «Σε αυτό το πλαίσιο, οι τιμές του χρυσού φαίνεται να περνούν μια περίοδο αναποφασιστικότητας έως ότου μια από τις κινητήριες δυνάμεις αναλάβει μεγαλύτερο έλεγχο των τιμών» συπληρώνει.

Οι επενδυτές αναμένουν τα  στοιχεία μισθοδοσίας εκτός των αγροτικών προϊόντων των ΗΠΑ για τον Απρίλιο για να αξιολογήσουν τον αντίκτυπό τους στην διαμόρφωση της νομισματικής πολιτικής. 

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές