Δύο Πλωτές Μονάδες Αποθήκευσης και Αεριοποίησης (FSRU) Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) ναύλωσε η Dynagas Ltd του Γιώργου Προκοπίου στη γερμανική Uniper, η συνολική δυναμικότητα των οποίων ισοδυναμεί με το 30% των εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου στη Γερμανία.

Η Uniper με την κίνηση αυτή έρχεται να διαφοροποιήσει και να ενισχύσει την ασφάλεια εφοδιασμού με φυσικό αέριο της Γερμανίας αναφέρεται σε ανακοίνωση της γερμανικής εταρείας.

Τα FSRU Transgas Force και Transgas Power, που κατασκευάστηκαν το 2021, είναι από τα πιο σύγχρονα, ασφαλή και φιλικά προς το περιβάλλον του είδους τους με συνολική ικανότητα αεριοποίησης έως 7,5 δισεκ κυβικά μέτρα ετησίως και χωρητικότητα αποθήκευσης LNG 174.000 κυβικών μέτρων το κάθε ένα Η συνδυασμένη δυναμικότητα ισοδυναμεί με περίπου το 30% των εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου στη Γερμανία. Τα FSRU θα ξεκινήσουν την υπηρεσία τους στις αρχές του 2023 και εφόσον ολοκληρωθούν οι χερσαίες εγκαταστάσεις στις τοποθεσίες που έχει επιλέξει η γερμανική κυβέρνηση.

Ο κ. Γιώργος Προκοπίου δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η εγκατάσταση των δύο FSRU θα επιτρέψει στη Γερμανία, και στην ευρύτερη ευρωπαϊκή περιοχή, να αυξήσουν σημαντικά τις δυνατότητες εισαγωγής LNG έγκαιρα και φιλικά προς το περιβάλλον χωρίς μόνιμο αποτύπωμα στην ξηρά. Ανυπομονούμε να εγκατασταθούν οι FSRU στη Γερμανία και να τροφοδοτήσουν τη χώρα με φυσικό αέριο, το οποίο, τελικά, θα επιτρέψει επίσης τη μετάβαση σε ένα μέλλον χαμηλότερου άνθρακα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια