Οι κινεζικές αρχές κλιμακώνουν περαιτέρω τα ήδη σκληρά περιοριστικά μέτρα στην Σανγκάη παρά το γεγονός πως τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν υποχωρήσει προκειμένου να φτάσουν στον στόχο των μηδενικών κρουσμάτων (zero-Covid) μέχρι τα τέλη Μάϊου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για διεύρυνση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε κάποια από τα 16 προάστια της πόλης, όπως και παράταση της μέχρι και τα τέλη του μηνός.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, από χθες πολλοί κάτοικοι διατάχθηκαν να μην βγουν από το σπίτι τους για τουλάχιστον μία εβδομάδα, για οποιοδήποτε λόγο, αλλά και να φροντίσουν να προμηθευτούν τρόφιμα μέσω ντελίβερι για μία εβδομάδα. Στο προάστιο του Σουχούι κάτοικοι υποστήριξαν πως έλαβαν ανάλογη εντολή, χωρίς όμως να τους δίδεται καν το δικαίωμα να προμηθευτούν τρόφιμα για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Οι νέες εντολές αφορούν και προάστια όπως το Πουτούο και το Τσανγκνίνγκ που υποτίθεται ότι ήταν ανάμεσα στις περιοχές με πολύ χαμηλό ρίσκο μετάδοσης λόγω του μικρού αριθμού κρουσμάτων.

Παράλληλα, αυξάνονται οι προσπάθειες για την απομόνωση των ατόμων που ήρθαν σε κοντινή επαφή με κρούσμα με τη μεταφορά τους σε ειδικά διαμορφωμένα κέντρα καραντίνας.

Πάντως, πολλοί κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι έχουν απομονωθεί, ενώ ήταν αρνητικοί σε τεστ κορωνοϊού, απλά και μόνο επειδή υπήρχε κρούσμα όχι στο περιβάλλον τους, αλλά μέσα στο κτίριο που διέμεναν.

Τα αρχικά πλάνα των αρχών ήταν η επίτευξη του στόχου των μηδενικών νέων κρουσμάτων μέχρι τις 20 Απριλίου, οπότε επειδή δεν το κατάφεραν λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας της Όμικρον, σκληραίνουν συνεχώς τα μέτρα. Είναι δε, αβέβαιο για πόσο ακόμη θα κρατηθεί το καθεστώς αυτό.

Χθες, Σάββατο, η Σανγκάη ανακοίνωσε μόλις 11 κρούσματα εκτός της ζώνης της καραντίνας, που αγκαλιάζει πολλαπλά προάστια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης