Η επιδείνωση της εικόνας του ελληνικού χρηματιστηρίου συνεχίζεται και σήμερα, καθώς οι αγοραστές παραμένουν εξαιρετικά επιφυλακτικοί και οι πωλητές κυριαρχούν. Ο γενικός δείκτης πλέον κινείται με απώλειες 1,03% στις 857,85 μονάδες, οδεύοντας πλέον προς το ψυχολογικό όριο των 850 μονάδων.

Μέσα σε ένα τόσο δύσκολο διεθνές περιβάλλον το ΧΑ δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστο. Η ενεργειακή κρίση, η ανεπάρκεια στην εφοδιαστική αλυσίδα και η αύξηση του κόστους χρήματος επακόλουθα της διάρκειας του πολέμου και της εξάπλωσης της πανδημίας επισκιάζουν κάθε άλλη εγχώρια εξέλιξη. Αναπόφευκτα η εστίαση έχει μετατοπιστεί στο διεθνή παράγοντα, με τις αγορές παγκοσμίως να αναμένουν την 11η Μαΐου, όταν ανακοινώνονται τα στοιχεία πληθωρισμού Απριλίου σε Γερμανία και ΗΠΑ. Και τα δύο ποσοστά θα επηρεάσουν τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών, άρα και την μεσοπρόθεσμη πορεία των αγορών.

Η πρώτη κίνηση

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η πτωτική κίνηση στο ΧΑ δεν φαίνεται να έχει εξαντληθεί ακόμη, καθώς οι ημερήσιοι ταλαντωτές δεν παρουσιάζουν φαινόμενα υπερβολής. Στα επίπεδα των 850 μονάδων, ενδεχομένως να υπάρξει κάποια αντίδραση. Μια αντίδραση που θα πρέπει να ανακτήσει τις 900 μονάδες, εάν θέλει να αλλάξει την τάση στη Λ. Αθηνών.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Jumbo, ΟΛΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Coca Cola, Eurobank, Motor Oil και Μυτιληναίος βρίσκονται στο επίκεντρο των πωλητών, με απώλειες άνω του 2%, ενώ αρνητικά κινούνται οι Aegean, Quest, ΔΕΗ, Πειραιώς, Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ και Λάμδα. Στον αντίποδα, ο Ελλάκτωρ κινείται στο +14%, με τις ΟΤΕ, Εθνική και Τέρνα Ενεργειακή να ακολουθούν με μικρά κέρδη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες