Η τελευταία ημέρα της χρηματιστηριακής εβδομάδας βρήκε τον Γενικό Δείκτη να ακολουθεί το γενικότερο, έντονα πτωτικό μοτίβο των διεθνών αγορών, και ειδικά μετά τις σοβαρές πιέσεις που δέχτηκε η Wall Street την Πέμπτη το βράδυ.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο, το σήμα short που πήραμε από τις 910 μονάδες και την επιστροφή του ΓΔ συνεχίζει να αποδίδει, με τον πρώτο στόχο στις 888 να έχει ήδη επιτευχθεί, και επόμενο επίπεδο τις 858.

Η εβδομάδα που έκλεισε με απώλειες ήταν η δεύτερη συνεχόμενη πτωτική, μετά από ένα σερί 4 ανοδικών και συνολικά 6 στις τελευταίες 9. Εξάλλου, σε μακροπρόθεσμο επίπεδο ο Δείκτης διατρέχει πλαγιοανοδική κίνηση, με τελικό αποδέκτη την περιοχή των 1.040, και έξοδο κάτω από 780 σε κλείσιμο εβδομάδας, μιας και κάτω από εκεί χάσκει το βασικό επίπεδο των 600.
Η Παρασκευή έκλεισε με την καθολική επικράτηση των πωλητών, μιας και δεν υπήρξε δείγμα αγοραστικής διάθεσης να συγκρατήσει τις ρευστοποιήσεις, ώστε 21 από τις 25 μετοχές μεγάλης κεφ/σης να έκλεισαν πτωτικές, επί συνόλω 103 έναντι μόλις 9 που διεσώθησαν και 51 αμετάβλητων.

Για τη συνέχεια, το επίπεδο των 889-892 μονάδων συνιστά αντίσταση στο σενάριο της επαναφοράς του Δείκτη πάνω από τις 922, με τα βλέμματα να είναι προφανώς στραμμένα στη συμπεριφορά της Wall Street.

Ειδική μνεία για τις μετοχές του Ελλάκτορα και MOH, που λόγω της εξαγοράς της δεύτερης για το 30% της πρώτης, μπήκαν σε καθεστώς αναστολής διαπραγμάτευσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News