Περίπου 130.000 οχήματα ανακαλεί η Tesla στις Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω προβλήματος υπερθέρμανσης που μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία στην κεντρική οθόνη αφής.

Στην ανακοίνωση προχώρησε την Τρίτη η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA).

Τα μοντέλα

Η ανάκληση αφορά τα μοντέλα S και X της Tesla που κυκλοφόρησαν το 2021 και το 2022, καθώς και τα 3 και Y του 2022. Η εταιρεία του Ίλον Μασκ θα προχωρήσει σε ενημέρωση του λογισμικού για να επιλύσει το πρόβλημα.

Η υπερθέρμανση της CPU του συστήματος θα μπορούσε να εμποδίσει την κεντρική οθόνη να εμφανίζει εικόνες από την κάμερα οπισθοπορείας, τα προειδοποιητικά φώτα και άλλες πληροφορίες, σύμφωνα με τη NHTSA.

Η εταιρεία ενημέρωσε την Υπηρεσία ότι έχει λάβει 59 αξιώσεις εγγύησης που ίσως συνδέονται με το εν λόγω πρόβλημα, ωστόσο δεν έχουν υπάρξει αναφορές για ατυχήματα ή τραυματισμούς που να συνδέονται με τη δυσλειτουργία αυτή.

Μπαράζ ανακλήσεων

Η Tesla είχε ανακαλέσει 48.000 οχήματα Model 3 Performance στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, καθώς κάποιες φορές δεν εμφανιζόταν το ταχύμετρο όταν το όχημα βρισκόταν σε «Track Mode».

Εξάλλου, η εταιρεία του Ίλον Μασκ έχει προχωρήσει σε σειρά ανακλήσεων για ζητήματα που σχετίζονται με την κάμερα. Τον Μάρτιο η Tesla ανακάλεσε 947 οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες επειδή η εικόνα της οπισθοπορείας ενίοτε δεν εμφανιζόταν αμέσως όταν τα οχήματα άρχιζαν να κάνουν όπισθεν. Τον Δεκέμβριο ανακάλεσε 356.309 από τα οχήματά της Model 3 2017-2020 για να αντιμετωπίσει προβλήματα στην κάμερα οπισθοπορείας.

Η NHTSA διαπίστωσε ότι «το καλώδιο της κάμερας οπισθοπορείας μπορεί να καταστραφεί από το άνοιγμα και το κλείσιμο του πορτμπαγκάζ, εμποδίζοντας την εμφάνιση της εικόνας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία