Σε διακοπή του μεγαλύτερου μέρους της παραγωγής της στο εργοστάσιο της στη Σαγκάης προχώρησε η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla λόγω προβλημάτων που αφορούν τις ελλείψεις ανταλλακτικών για τα ηλεκτρικά της οχήματα, σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα που αποκάλυψε το Reuters.

Το εργοστάσιο σχεδιάζει να κατασκευάσει λιγότερα από 200 οχήματα την Τρίτη, σύμφωνα με το σημείωμα, πολύ λιγότερα από τα περίπου 1.200 οχήματα που κατασκεύαζε καθημερινά αφότου άνοιξε ξανά στις 19 Απριλίου. Να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο ήταν κλειστό για 22 ημέρες λόγω του lockdown που είχαν επιβάλει οι τοπικές αρχές εξαιτίας του κορωνοϊού.

Δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα, είχαν δηλώσει νωρίτερα ότι προβλήματα προμήθειας ανάγκασαν το εργοστάσιο να σταματήσει την παραγωγή τη Δευτέρα.

Η Σαγκάη διανύει την έκτη εβδομάδα ενός εντεινόμενου lockdown λόγω έξαρσης της COVID-19, το οποίο έχει δοκιμάσει την ικανότητα των βιομηχανιών και επιχειρήσεων να λειτουργούν εν μέσω σκληρών περιορισμών στην κυκλοφορία ανθρώπων και υλικών.

Η Tesla αξίζει να σημειωθεί πως είχε προγραμματίσει ήδη από την περασμένη εβδομάδα να αυξήσει την παραγωγή σε επίπεδα πριν από το lockdown μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Η Ένωση Επιβατικών Αυτοκινήτων της Κίνας έχει προγραμματίσει να δημοσιοποιήσει σήμερα Τρίτη τις πωλήσεις Απριλίου για την Tesla, τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας μετά την BYD.

Μείωση πωλήσεων στην Κίνα

Μια άλλη ένωση αυτοκινήτων δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι εκτιμά πως οι συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα μειώθηκαν κατά 48% τον Απρίλιο, καθώς τα σκληρά lockdown λόγω της COVID έκλεισαν τα εργοστάσια, περιόρισαν την κυκλοφορία στους εκθεσιακούς χώρους και έβαλαν «φρένο» στις δαπάνες.

Η Aptiv, ο κύριος προμηθευτής καλωδίων της Tesla, σταμάτησε τις αποστολές από ένα εργοστάσιο στη Σαγκάη που προμηθεύει την Tesla και την General Motors, αφότου εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ των εργαζομένων της, σύμφωνα με τα Reuters.

Το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη, γνωστό και ως Gigafactory 3, παράγει το sedan Model 3 και το crossover Model Y για την αγορά της Κίνας και για εξαγωγή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή