Κάτω από το όριο των 30.000 δολαρίων υποχώρησε η τιμή του bitcoin την Τετάρτη, για δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων που δείχνουν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ παρά τη μικρή αποκλιμάκωση εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά στα υψηλά 40 ετών.

Το Bitcoin υποχώρησε περίπου 7% στα 29.196,10 δολάρια, σύμφωνα με το Coin Metrics. Το Ether υποχώρησε 8% στα 2.160,46 δολάρια.

Αν και αρχικά το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα κατέγραφε κέρδη η ανακοίνωση του πληθωρισμού για τον μήνα Απρίλιο, πυροδότησε ρευστοποιήσεις.

Σημειώνεται ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, έτρεξε με ρυθμό 8,3%, υψηλότερα από την εκτίμηση του Dow Jones για άνοδο 8,1%.

Αυτό φαίνεται ότι τρόμαξε τους επενδυτές, οδηγώντας τους σε έξοδο από περιουσιακά στοιχεία αυξημένου κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων. Τα κρυπτονομίσματα παραμένουν σε υψηλή συσχέτιση με τις μετοχές. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης που συνδέονται με τους κύριους χρηματιστηριακούς δείκτες ήταν χαμηλότερα το πρωί της Τετάρτης.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα το bitcoin πέφτει στο εύρος των 29.000 $. Οι αναλυτές έχουν ονομάσει 30.000 δολάρια ως βασικό επίπεδο για το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα ανά χρηματιστηριακή αξία και είπαν ότι θα μπορούσε να πέσει ακόμη περισσότερο εάν δεν μπορέσει να κρατηθεί εκεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές