Με τον τραπεζικό κλάδο να βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση, το ελληνικό χρηματιστήριο εξακολουθεί να παλεύει για να κρατήσει τη στήριξη των 850 μονάδων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,94% στις 854,52 μονάδες, με τον τζίρο ήδη να φτάνει τα 40 εκατ. ευρώ.

Αν και βρέθηκε στα πρώτα λεπτά ακόμη και στις 847 μονάδες, οι long ενεργοποίησαν κάποιες επιλεκτικές αγοραστικές κινήσεις, ώστε να διασώσουν τα επίπεδα των 850 μονάδων, η απώλεια των οποίων θα επιταχύνει την πτώση της αγοράς προς τις 820 μονάδες. Ωστόσο, οι τράπεζες δεν φαίνεται να “συμμετέχουν” στις άμυνες. Τουναντίον μάλιστα, αφού οι απώλειες τους ξεπερνούν το 3%, ασκώντας σημαντικές πιέσεις στην αγορά.

Όλα τα βλέμματα τώρα είναι στραμμένα στην αντίδραση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ώστε να αντιμετωπίσει και η ίδια τις πληθωριστικές πιέσεις, χωρίς να ανακόψει την ανάπτυξη της περιοχής. Είναι η μοναδική μεγάλη κεντρική τράπεζα της Δύσης που δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε αύξηση του επιτοκίου, κίνηση που μάλλον αναμένεται τον Ιούλιο.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, η Εθνική χάνει 4,41%, ενώ άνω του -2% κινούνται οι ΕΛΧΑ, Alpha Bank, Λάμδα, Eurobank, Titan, Aegean, Βιοχάλκο, ΑΔΜΗΕ και Πειραιώς. Στον αντίποδα, άνω του +1% κινούνται οι Quest και Jumbo, με την Coca Cola να κερδίζει 2,94%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους