Στη δίνη της διεθνούς πτώσης κινδυνεύει το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, το οποίο δίνει μάχες να κρατήσει τα επίπεδα των 850 μονάδων, μέσα σε ένα άκρως ναρκοθετημένο περιβάλλον.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,64% στις 857,11 μονάδες, ενώ έφτασε νωρίτερα και στις 847 μονάδες, με τον τζίρο ήδη να φτάνει τα 15 εκατ. ευρώ.

Έχει τονιστεί πολλάκις ότι ένα ακόμη αρνητικό για την εγχώρια αγορά είναι το ύψος του τζίρου σε έντονα πτωτικές συνεδριάσεις, στοιχείο που δείχνει ότι το risk off επηρεάζει το μεγαλύτερο μέρος των χαρτοφυλακίων. Βέβαια, η πτώση είναι μικρότερη από αυτή που επικρατεί στις μεγάλες διεθνείς αγορές, αλλά δεν παύει να έχει ναρκοθετήσει όλες τις τεχνικές στηρίξεις της Λ. Αθηνών.

Τελευταίο όριο

Μέχρι τώρα ο γενικός δείκτης δείχνει να κρατάει τα επίπεδα των 850 μονάδων, το τελευταίο όριο για την πορεία προς τις 820 μονάδες.  Πέριξ αυτού του επιπέδου ενδεχομένως να υπάρξει κάποια αντίδραση η οποία συμπίπτει και με βραχυπρόθεσμες υποτιμήσεις που δικαιολογούν μια κίνηση εκτόνωσης και αποφόρτισης των δεικτών.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, ισχυρές πιέσεις δέχονται οι ΕΛΧΑ, Τιτάν, Motor Oil, Aegean, Alpha Bank, Aegean και Εθνική, ενώ υπό έλεγχο συντηρούν την πτώση τους οι Eurobank, Quest, Coca Cola, Πειραιώς και ΔΕΗ. Στον αντίποδα, η Jumbo κερδίζει 2,52%, με τις Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ και Τέρνα Ενεργειακή να κινούνται σε θετικά επίπεδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών