Την ίδια ώρα που οι μεγάλοι χρηματιστηριακοί δείκτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ στενάζουν από την ασύμμετρα υψηλή μεταβλητότητα, το ΧΑ βρήκε την ωριμότητα να ανταπεξέλθει, με την πλειονότητα των τίτλων να ανθίσταται σθεναρά στις ρευστοποιήσεις.

Και τηρουμένων των αναλογιών με μια συν/κή δραστηριότητα αρκετά υψηλή, πάνω από 85 εκατ. ευρώ, ο Γενικός Δείκτης κατάφερε αφενός να κλείσει σε θετικό έδαφος με ελαφρά κέρδη, αφετέρου να αποσοβήσει, τουλάχιστον προς ώρας, την απώλεια των 850 μονάδων, ως όριο για τη συνέχιση προς τη ζώνη υποδοχής των 820.

Οι ΗΠΑ αλλάζουν μανιασμένα γνώμη ως προς την κατεύθυνση, με τη χθεσινή συνεδρίαση να γράφει 3 φορές +/-1% από το pre market κιόλας, αφήνοντας εκτός όλους τους βραχυπρόθεσμους παίκτες. Και όσο οι αναταράξεις από την Ουκρανία συνεχίζονται, τόσο ο επενδυτικός φόβος μεγαλώνει, με μοναδικό δεδομένο τη νευρικότητα που παράγεται σε τέτοιες περιόδους.

Για τη συνέχεια, το επίπεδο των 890 μονάδων του ΓΔ αφορά σε αντίσταση στην οποιαδήποτε προσπάθεια των αγοραστών, αναμένοντας κάποιο νέο δεδομένο από το μέτωπο των πληθωριστικών πιέσεων, τόσο από την ΕΚΤ όσο και από τη Fed.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News