Η Γερουσία των ΗΠΑ αναμένεται να ψηφίσει για τη δεύτερη θητεία του Τζερόμ Πάουελ ως προέδρου της Federal Reserve απόψε,  όπως αναφέρει σχετική ανάρτηση στο Twitter.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση, είναι ότι η τετραετής θητεία του Τζερόμ Πάουελ ως προέδρου της Fed, έχει λήξει ήδη από τον Φεβρουάριο.

Μάλιστα, το διοικητικό συμβούλιο της Fed τον διόρισε προσωρινό πρόεδρο, ώστε να μπορεί να συνεχίσει να ασκεί τη δουλειά του όσο η Γερουσία εξέταζε την εκ νέου υποψηφιότητά του.

Η τελευταία φορά που η θητεία ενός επικεφαλής της Fed έληξε πριν από την επιβεβαίωση μιας νέας θητείας ήταν το 1996. Το συμβούλιο της Fed ψήφισε να διορίσει τον Άλαν Γκρίνσπαν ως προσωρινό πρόεδρο την Παρασκευή, 1 Μαρτίου εκείνου του έτους, την τελευταία εργάσιμη ημέρα πριν από τη λήξη της θητείας του. Η Γερουσία επιβεβαίωσε την τρίτη του θητεία στις 20 Ιουνίου 1996.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης