Μετά από πολύμηνες κινητοποιήσεις φαίνεται ότι η εργασιακή ειρήνη επιστρέφει στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του εμπορικού λιμανιού του Πειραιά, (όλοι ελπίζουν να μην σημειωθεί άλλο ατύχημα), που ανήκουν στην ΣΕΠ (Cosco) και τις διαχειρίζεται η DPort Services. H τελευταία με την πρόταση που κατέθεσε για τα μισθολογικά και θεσμικά θέματα φαίνεται να «πλησίασε» πολύ τα αιτήματα των εργαζομένων στο λιμάνι και τώρα τα δυο σωματεία είναι έτοιμα να συμμετάσχουν στην κατάρτιση συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Ειδικότερα όπως πληροφορήθηκε πριν από λίγο ο ot.gr το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ που  εκπροσωπεί εργαζόμενους στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της ΣΕΠ (Cosco), εξουσιοδοτήθηκε από την γενική συνέλευση των μελών του που ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ να καταρτίσει συλλογική σύμβαση εργασίας.

Παράλληλα και το Συνδικάτο Εργαζομένων Στις Επιχειρήσεις Που Δραστηριοποιούνται στις Προβλήτες ΙΙ Και ΙΙΙ Πειραιά (ΣΕΕΔΠ) με απόφαση της γενικής συνέλευσης των μελών του που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή οδεύει προς την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της DPort Services προβλέπει:

Αυξήσεις Μισθών & Ημερομισθίων

• Οι εργαζόμενοι με μηνιαίες μικτές αποδοχές έως 2.000€ λαμβάνουν αύξηση αποδοχών από 10% έως 11,64%.

• Οι εργαζόμενοι με μηνιαίες μικτές αποδοχές από 2.000€ και πάνω, λαμβάνουν αύξηση ποσού 150€ στις μηνιαίες τους αποδοχές.

Παροχές

1. Διπλασιασμός του ποσού των 5€ της κάρτας Edenred σε 10€ για κάθε παραγωγικό ημερομίσθιο με αναδρομική ισχύ από 1/1/2022

Κάθε εργαζόμενος μέχρι σήμερα λάμβανε 5€ για κάθε παραγωγικό ημερομίσθιο μέσω της κάρτας Edenred. Από 1/1/2022 με αναδρομική ισχύ, θα καταβάλλονται 5€ ακόμα για κάθε παραγωγικό ημερομίσθιο του εργαζόμενου, για τους μήνες Ιανουάριο – Νοέμβριο κάθε έτους. Το ποσό ανά μήνα με το διπλασιασμό του ποσού της Edenred από 1/1/2022 θα προσθέσει στο καθαρό εισόδημα κάθε εργαζομένου τουλάχιστον περίπου 1,000 ευρώ το χρόνο.

2. Δωροεπιταγή 200€ τα Χριστούγεννα

3. Ιδιωτικό Ασφαλιστήριο Υγείας μέχρι €10,000 κατ’ έτος με κάλυψη από το πρώτο ευρώ από τις εταιρείες στα νοσοκομεία (Metropolitan, Υγεία και Μητέρα)

4. 300€ Μικτά για κάθε γέννηση τέκνου και αλλαγές του προγράμματος εργασίας του εργαζομένου πατέρα σύμφωνα με τις ανάγκες της οικογένειας του για 2 μήνες

5. Καταβολή 1 ημερομισθίου για κάθε εκπαιδευτική ημέρα (σεμινάριο) με αναδρομική ισχύ από την 1/1/2022

6. Μετατροπή 250 Συμβάσεων εκ Περιτροπής απασχόλησης σε Πλήρους από 1/6/2022 και μετατροπή τουλάχιστον 100 Συμβάσεων εκ περιτροπής σε Πλήρους κάθε χρόνο, εφόσον ο όγκος εργασιών δεν έχει μειωθεί

7. Αναβαθμίσεις στις ειδικότητες και μισθούς σε 125 εργαζόμενους

Αναβαθμίσεις 125 συνολικά εργαζομένων από τις ειδικότητες Λιμενεργάτες Παπουτσάκια σε Λιμενεργάτες Λασοδόρους, από Λιμενεργάτες Λασαδόρους σε Λιμενεργάτες Κουμάντα και από Οδηγούς σε Βοηθούς Χειριστές Ανυψωτικών Μηχανημάτων

8. Παροχή Laptop σε κάθε παιδί εργαζομένου που εισέρχεται σε ΑΕΙ

Τα παιδιά των εργαζομένων που θα εισάγονται επιτυχώς σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, θα λαμβάνουν ως επιβράβευση ένα Laptop, με την εγγραφή τους στο πανεπιστήμιο

9. Μία (1) ημέρα αδείας για συμμετοχή των εργαζομένων στην ημέρα αιμοδοσίας για την ενίσχυση της Τράπεζας αίματος της DPort Services

Μία (1) ημέρα αδείας με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικές εισφορές στους εργαζομένους που συμμετέχουν στην ημέρα αιμοδοσίας ενίσχυσης της τράπεζας αίματος της DPort Services. Η ημέρα δεν θα αφαιρείται από το σύνολo των δικαιούμενων ημερών κανονικής αδείας του εργαζομένου.

10. Οι εργαζόμενοι που έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος ηλικίας τους εξαιρούνται από την νυχτερινή βάρδια

11. Η υπερεργασία καταβάλλεται με προσαύξηση 50% έναντι 20%, δηλαδή 150% περισσότερο από αυτό που ορίζει ο Νόμος

12. Η υπερωρία καταβάλλεται με προσαύξηση 50% έναντι 40%, δηλαδή 25% περισσότερο από αυτό που ορίζει ο Νόμος

Βαρέα Ένσημα

Η DPort Services και οι συνεργαζόμενες με αυτήν εταιρείες υποστηρίζουν απόλυτα από την πρώτη στιγμή του αιτήματος των εργαζομένων, την ένταξη του εργατικού δυναμικού τους στα Βαρέα Ένσημα, γεγονός που αποδεικνύεται ξεκάθαρα από τις μέχρι σήμερα ενέργειες τους για την επίσπευση των διαδικασιών για την καθόλα νόμιμη ένταξη των εργαζομένων στα ΒΑΕ.

Αποτελεί δέσμευση των εταιρειών ότι εφόσον η οικονομική πρόταση γίνει αποδεκτή

α) οι αυξήσεις των εργαζομένων σε μισθό (αποδοχές) θα έχουν αναδρομική ισχύ από την 1/1/2022

β) οι κάρτες Edenred θα πιστωθούν με ακόμα 5 ευρώ ανά παραγωγικό ημερομίσθιο με αναδρομική ισχύ από την 1/1/2022 και το ποσό ανά παραγωγικό ημερομίσθιο μέσω της κάρτας Edenred θα γίνει €10.

Ομοίως το Επίδομα Αδείας που θα καταβληθεί την Πέμπτη 30/6/2022 θα υπολογιστεί με τους νέους μισθούς εφόσον η πρόταση των εταιριών για υπογραφή ΣΣΕ γίνει αποδεκτή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Εργασιακά – Ασφαλιστικά