Το Συνδικάτο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις που Δραστηριοποιούνται στις Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ Πειραιά (ΣΕΕΔΠ) θα προχωρήσει στην υπογραφή το ταχύτερο δυνατόν της Νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ΣΣΕ, ενώ σήμερα αποφασίζει σε γενική συνέλευση τι θα πράξει το άλλο σωματείο, η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπ/τίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ).

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΝΕΔΕΠ ήταν αυτή που οργάνωσε όλες τις κινητοποιήσεις πέρυσι και φέτος στο λιμάνι με αιτήματα την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, την λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και την μονιμοποίηση πολλών εργαζόμενων, αιτήματα που από την πρόταση της εργοδοτικής πλευράς φαίνεται ότι σε μεγάλο βαθμό έχουν γίνει αποδεκτά.

Ως εκ τούτου η σημερινή συνέλευση των μελών της ΕΝΕΔΕΠ έχει ιδιαίτερη σημασία. Να σημειωθεί πάντως ότι με την πρώτη ανακοίνωση της η ΕΝΕΔΕΠ, μετά την κατάθεση της πρότασης για νέα συλλογική σύμβαση εργασίας από την πλευρά της DPort Services, υπογράμμιζε ότι «έσπασε η αδιαλλαξία! Ο αγώνας μας φέρνει αποτέλεσμα!» και συνέχιζε λέγοντας ότι «μετά από πολύμηνο αποφασιστικό αγώνα, με την δύναμη της οργάνωσης και της τεράστιας αλληλεγγύης οι εργαζόμενοι με μπροστάρη το ΕΝΕΔΕΠ ανάγκασαν την εργοδοσία να φέρει επιτέλους πρόταση για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Το ΔΣ του Σωματείου μας θα εξετάσει αναλυτικά μαζί με τους νομικούς και φοροτεχνικούς συμβούλους του τις προτάσεις της εργοδοσίας, ώστε να είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε με απόλυτη ανάλυση, εξειδίκευση και εγκυρότητα γύρω από κάθε σημείο της πρότασης της εργοδοσίας, για να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις από την ΓΣ των μελών μας- η οποία ορίζεται για την Τρίτη 10 Μαΐου στο λιμάνι από 13:00 ως 20:00. Συνάδελφοι, όλοι γνωρίζουμε ότι με τα αιτήματα, τις διεκδικήσεις και τους αγώνες μας έχουμε καταφέρει από το 2014 μέχρι σήμερα να πετύχουμε σημαντικές μικρές και μεγάλες νίκες! Όλοι γνωρίζουμε ότι κάθε κατάκτηση στο λιμάνι οφείλεται στην διεκδικητική, αγωνιστική και συνεπή στάση μας με μπροστάρη το Σωματείο μας/ΕΝΕΔΕΠ. Όλοι γνωρίζουμε ότι χωρίς την ΕΝΕΔΕΠ και τους αγώνες μας, το λιμάνι θα ήταν ακόμα το κάτεργο του 2010.».

Το ΣΕΕΔΠ

Στο μεταξύ σε ανακοίνωση του το ΣΕΕΔΠ που πραγματοποίησε γενική συνέλευση την Κυριακή 8/5/2022 αναφέρει σε ανακοίνωση του μεταξύ άλλων ότι «ολοκληρώθηκε στις 8.5.22 , η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών μας για την εξέταση της πρότασης της εργοδοσίας και την επικύρωση από εσάς της αποδοχής ή μη της οικονομικής πρότασης των εταιρειών. Στις προτάσεις αυτές βλέπουμε και αυτό είναι πολύ θετικό ότι πολλά από τα αιτήματα μας, αυτά που εσείς θέσατε, έχουν ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψιν.

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη μεγάλη συμμετοχή σας, η οποία έφτασε σχεδόν στο επίπεδο της πλήρους απαρτίας, γεγονός που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνη σε εμάς και ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσουμε το ταχύτερο δυνατόν στην ολοκλήρωση και υπογραφή της Νέας μας ΣΣΕ που θα είναι για όλους μας η ανταμοιβή για όσα ουσιαστικά και δίκαια παλέψαμε να κερδίσουμε όλο αυτό το καιρό και δικαίωση για τη σταθερή και θετική στάση που υποστηρίξαμε και επιλέξαμε να ακολουθήσουμε.

Η μαζική προσέλευσή σας δήλωσε την απαίτησή σας να σταματήσουν πια οι συνεχείς προσχηματικές αναστατώσεις που βιώσαμε όλοι το τελευταίο διάστημα και να επανέλθει η κανονικότητα στη δουλειά μας και στις ζωές μας».

«Σήμερα είναι ημέρα ενότητας και ομοψυχίας για όλους τους εργαζόμενους του Συνδικάτου μας, και δεν θα αναφερθούμε στους αυτοαποκαλούμενους «αγωνιστές» σωτήρες μας. Τα έργα του καθενός είναι σε όλους τους συναδέλφους γνωστά που με καθαρή σκέψη μπορούν να κρίνουν» αναφέρεται σε άλλο σημείο η ανακοίνωση.

Στη συνέχει απαριθμεί τι κέρδισε το Συνδικάτο σημειώνοντας:

-Διπλασιασμός της EDENRED: ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ
-Αύξησεις στους μισθούς μας για όλες τις ειδικότητες: Το κερδίσαμε όπως ποτέ άλλοτε!!!
-Άμεση Αλλαγή Σύμβασης στο Εργατικό από Ειδικότητα σε Ειδικότητα, από παπουτσάκια σε λασαδόρους και από λασαδόρους σε κουμάντα αφού εκεί κάνουν τα περισσότερα μεροκάματά τους: 125 συνάδελφοι θα αλλάξουν ειδικότητα αμέσως μετά την υπογραφή της Νέας ΣΣΕ
-Βαρέα ένσημα: H πίεσή μας προς τις εταιρείες εντείνουν τις διαδικασίες για την επίσπευση της ένταξης μας στα Βαρέα Ένσημα από το Υπουργείο Εργασίας
-Μετατροπή συμβάσεων εκ περιτροπής απασχόλησης σε πλήρους: 250 συνάδελφοι εκ περιτροπής απασχόλησης θα μετατραπούν σε πλήρους
-Ιδιωτικό Ασφαλιστήριο Υγείας να συνεχίσει χωρίς καμία επιβάρυνση από το 1ο Ευρώ για όλους εμάς: ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ
-Πληρωμή ένα μεροκάματο για κάθε σεμινάριο που παρακολουθούμε: ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ
Ασύρματο για τους 2ους: TΟ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ
Νέα Κλειστά Clark : ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ – Πέμπτη 12 Μάιου ξεκινάνε!!
Φόρμες Ψύχους: ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ – όλοι οι συνάδελφοι στο εργατικό έχουμε φόρμα ψύχους

Tέλος καταλήγει επισημαίνοντας ότι «η Υγιεινή και Ασφάλεια είναι εξίσου σημαντική με τις απολαβές μας και για αυτό το λόγο τις επόμενες ημέρες θα συναντηθούμε ξανά με τις εταιρείες με σκοπό να συζητήσουμε τα αιτήματά μας σχετικά με τα μέτρα ασφάλειας»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Λιμάνια
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα