Η ένταξη των Εθνική και Μυτιληναίου στον δείκτη MSCI ήταν αρκετή για να αλλάξει το κλίμα στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο μετά την πολυήμερη πίεση, ξεσπά ανοδικά προς τις 870 μονάδες. Ο γενικός δείκτης βρίσκεται σήμερα στις 867,87 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 2,52%, με τον τζίρο να εκτινάσσεται στα 25 εκατ. ευρώ.

Το ΧΑ είχε ανάγκη από μία είδηση που να διευρύνει την επενδυτική του βάση, και αυτή ήρθε με την ένταξη της Εθνικής και του Μυτιληναίου στον δείκτη MSCI Greece, κάτι που θα σημάνει νέες εισροές κεφαλαίων από χαρτοφυλάκια που ακολουθούν τους δείκτες της Morgan Stanley. Μετά από τους τριγμούς των αρχών του Μαΐου, οι οποίοι σαφώς παραπέμπουν σε risk off από τους ξένουν, πλέον αυξάνονται οι εκτιμήσεις για αντιστροφή της ροής των κεφαλαίων προς τη Λ. ΑΘηνών πλέον.

Βέβαια ο στόχος είναι να κρατήσει το ράλι της ανόδου, ώστε ο γενικός δείκτης να έλθει και πάλι στη ζώνη των 900 – 910 μονάδων. Οι εκτιμήσεις είναι ακόμη επιφυλακτικές, καθώς η χρονική συγκυρία είναι αρνητική, τόσο με τις ευρωπαϊκές όσο και με τις αμερικανικές εξελίξεις να επιδρούν καταλυτικά σε όλες τις αγορές του πλανήτη.

Σε επίπεδο τίτλων, Εθνική και ο Μυτιληναίος σημειώνουν κέρδη 7,59% και 5,97% αντίστοχα, με τις Eurobank, Alpha Bank, Coca Cola, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης και ΔΕΗ, να ακολουθούν με σημαντικά κέρδη. Ισχυρή είναι και η άνοδος σε Βιοχάλκο, Λάμδα, Πειραιώς, Quest, ΟΤΕ, ΕΛΧΑ και Τιτάν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών