Ισχυρή ανοδική αντίδραση καταγράφηκε σήμερα στις ασιατικές αγορές, με πολλά χαρτοφυλάκια να εκμεταλλεύονται τη διόρθωση των αποτιμήσεων και να τοποθετούνται, ενώ ο κίνδυνος σε πολλά περιουσιακά στοιχεία αυξάνεται.

Ειδικότερα, ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία έκλεισε κατά 2,34% υψηλότερα, με τις μετοχές του ιαπωνικού ομίλου SoftBank Group να σημειώνουν άλμα άνω του 9%, παρά το γεγονός ότι την Πέμπτη ανέφερε ζημία ρεκόρ στην επενδυτική μονάδα Vision Fund. Ο δείκτης Topix ενισχύθηκε 1,61%.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng σημείωσε άλμα 1,49%. Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας, με τον Shanghai Composite να σημειώνει άνοδο 0,43% ενώ ο Shenzhen Component κέρδισε 0,553%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύθηκε 1,59% ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε άνοδο 1,44%.

Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό και τις οικονομικές προοπτικές έχουν επιβαρύνει το κλίμα των διεθνών αγορών τις τελευταίες ημέρες, με πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, όπως οι μετοχές τεχνολογίας και τα κρυπτονομίσματα να δέχονται πλήγμα. Και παρά την άνοδο σήμερα, η JPMorgan Private Bank ανέφερε ότι παραμένει «αρκετά επιφυλακτική» για τις μετοχές της Ασίας αυτή τη στιγμή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές