Ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, σε μια προσπάθεια να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος, με τους φόβους όμως για τον πληθωρισμό και τα επιτόκια να παραμένουν.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει αύξηση 0,6%, με τον κλάδο των τραπεζών να κερδίζει 1,5%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,79% στις 7.290 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,54% στις 13.813 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,83% στις 6.257 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Deutsche Telekom σημειώνει κέρδη 1%, αφού ανέφερε ισχυρά τριμηνιαία μεγέθη, βελτιώνοντας τις προοπτικές του 12μήνου. Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει τη μονάδα της στις ΗΠΑ, T-Mobile, μαζί με την ανάπτυξη των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της.

Από την άλλη πλευρά, η Norwegian Air σημειώνει απώλειες 3%, μετά τις ζημίες που ανακοίνωσε το πρώτο τρίμηνο, προσθέτοντας ότι η αύξηση του κόστους των καυσίμων θα αντισταθμίσει εν μέρει τις θετικές επιπτώσεις των αυξημένων κρατήσεων για τη θερινή περίοδο.

Αν και οι δείκτες ανακάμπτουν σήμερα, οι ανησυχίες εξακολουθούν να υπάρχουν για την επιβράδυνση της ανάπτυξης, τις αυξήσεις επιτοκίων και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό. Και εάν σε αυτό το μείγμα προσθέσει κανείς και την αβεβαιότητα του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, τότε έχει τους λόγους που ο Stoxx 600 κινείται με απώλειες 13% από την αρχή του έτους.

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία παραμένουν στο επίκεντρο, καθώς η Ρωσία απείλησε με αντίποινα κατά της Φινλανδίας, αφού οι Φινλανδοί ηγέτες επιταχύνουν την αίτηση για να ενταχθεί η χώρα στο ΝΑΤΟ. Οι Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν επίσης την πρόκληση να εξασφαλίσουν εναλλακτικούς προμηθευτές φυσικού αερίου μετά την ανακοίνωση για κυρώσεις σε ευρωπαϊκές θυγατρικές της Gazprom.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders