Σε αυξήσεις έως και 20% στα συμβόλαιά της με πελάτες για παραγωγή ημιαγωγών σχεδιάζει να προχωρήσει φέτος η Samsung, όπως αποκάλυψε το Bloomberg, ενώ ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με κάποιους από αυτούς σχετικά με αυτή την προοπτική.

Οι αυξήσεις αναμένεται να εφαρμοστούν από το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, και αποτελεί προάγγελο στη βιομηχανία κατασκευής μικροτσιπ για μεγάλες ανατιμήσεις, προκειμένου να καλυφθούν τα αυξημένα κόστη των πρώτων υλών και των logistics, ανέφερε στο Bloomberg, πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Αυξήσεις ακόμα και μεγαλύτερες από 20%

Οι τιμές των ημιαγωγών που βασίζονται σε συμβόλαια είναι πιθανό να αυξηθούν περίπου κατά 15% έως 20%, ανάλογα με το επίπεδο πολυπλοκότητάς τους, ενώ κάποια προϊόντα που παράγονται με παλιότερη τεχνολογία είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερες αυξήσεις, όπως υπογραμμίζει το Bloomberg, προσθέτοντας ότι η Samsung ολοκλήρωσε τις διαπραγματεύσεις με ορισμένους πελάτες ενώ ήταν ακόμη σε συζητήσεις με άλλους.

Η Samsung Electronics πάντως αρνήθηκε να σχολιάσει τη συγκεκριμένη πληροφορία.

Να σημειωθεί ότι η νοτιοκορεάτικη εταιρεία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής ημιαγωγών, μέσω συμβολαίων, στον κόσμο, μετά την  Taiwan Semiconductor Manufacturing.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή