Τα φώτα της Eurovision στο Τορίνο έσβησαν με την μάλλον αναμενόμενη όσο και συμβολική νίκη της Ουκρανίας και των Kalush Orchestra. Όμως, φαίνεται πως οι Ρώσοι έκαναν ότι μπορούσαν για να προκαλέσουν προβλήματα στην διοργάνωση, όπου τα συνθήματα κατά του πολέμου ήταν έντονα, επιστρατεύοντας τις γνωστές-άγνωστες στρατιές των χάκερς τους.

Πραγματικά, η ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα πως είχε εντοπίσει και αποτρέψει επανειλημμένες κυβερνοεπιθέσεις από φιλορωσικές ομάδες χάκερς, τόσο κατά τον πρώτο ημιτελικό  που έλαβε χώρα στις 10 Μαΐου και στον οποίο συμμετείχε η Ουκρανία (όπως και η Ελλάδα) όσο βέβαια και κατά τον χθεσινό μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής αστυνομίας η ειδική ομάδα κατά των κυβερνοεπιθέσεων που διαθέτει ήταν σε επιφυλακή και κατάφερε να μπλοκάρει με επιτυχία διαδοχικές απόπειρες κατά της υποδομής και του δικτύου της διοργάνωσης. Οι επιθέσεις έγιναν κυρίως από την ομάδα «Killnet» και την ομάδα «Legion», οι οποίες συνδέονται με την Ρωσία.

Παράλληλα, η αστυνομία παρακολουθούσε φιλορωσικά κανάλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το Telegram προκειμένου να αποτρέψει τυχόν επεισόδια.

Σημειωτέον πως το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA είχε αναφέρει σε δημοσίευμα του στις 11 Μαΐου πως η ομάδα Killnet είχε αναλάβει την ευθύνη για διαδοχικές επιθέσεις κατά ιστοσελίδων ιταλικών θεσμών, όπως η Γερουσία και το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας. Ενδεχομένως διότι απέτυχε στο βασικό της στόχο που ήταν να προκαλέσει πρόβλημα στην Eurovision και την διάκριση της Ουκρανίας στον δημοφιλή μουσικό διαγωνισμό.

Η Ρωσία βεβαίως επισήμως αρνείται κάθε εμπλοκή της με τέτοιου είδους κυβερνοεπιθέσεις, όπως αυτές που έχουν καταγραφεί σε πολλές δυτικές κυβερνήσεις και θεσμούς και βέβαια στην Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία