Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, οι οποίες από τη μία παρακολουθούν τις προσπάθειες ανάκαμψης της Wall Street, αλλά από την άλλη επηρεάζονται από τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία που ανέφερε η Κίνα.

Ειδικότερα, στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite έχασε 0,59% και ο Shenzhen Component υποχώρησε 0,75%.

Η αγορά είδε ότι οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν 11,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Μάρτιο του 2020, καθώς τα μέτρα για την Covid επέδρασαν αρνητικά. Επίσης, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε 2,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, παρά τις προσδοκίες για άνοδο.

Την ίδια ώρα, οι 31 μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας είδαν τα ποσοστά ανεργίας να αυξάνονται στο νέο υψηλό 6,7% τον Απρίλιο. Βέβαια, οι αρχές της Σαγκάης δήλωσαν την Κυριακή ότι ορισμένες επιχειρήσεις θα αρχίσουν σταδιακά τη λειτουργία τους, αλλά ακόμη δεν είναι σαφές ποιο θα είναι το αποτέλεσμα στα κρούσματα Covid.

Παράλληλα, ο ευρύτερος δείκτης Hang Seng σημείωσε συνεχείς διακυμάνσεις, κλείνοντας τελικά με μικρά κέρδη 0,25%. Οι τεχνολογικές μετοχές στο Χονγκ Κονγκ αν και σημείωναν άνοδο στις αρχές της συνεδρίασης, στη συνέχεια υποχώρησαν μετά τα στοιχεία που ανακοίνωσαν οι κινεζικές αρχές.

Στους άλλους δείκτες, ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας κέρδισε 0,45%, ενώ ο Topix έκλεισε με οριακές διακυμάνσεις. Ο Kospi στη Νότια Κορέα υποχώρησε 0,1% και ο Kosdaq έκεισε κατά 0,5% υψηλότερα.

Κλειστές ήταν οι αγορές στη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία, την Ινδονησία και την Ταϊλάνδη λόγω αργίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης