Διαδηλωτές της Greenpeace εμπόδισαν την είσοδο ελληνικού τάνκερ σε λιμάνι της νότιας Αγγλίας, καθώς αυτό φέρεται να μετέφερε ρωσικό πετρέλαιο, με την αστυνομία να προχωρά σε συλλήψεις.

Την κίνηση αυτή της οικολογικής οργάνωσης καταδίκασε και η βρετανική κυβέρνηση, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει απολύτως καμία δικαιολογία για τις ενέργειες της Greenpeace, οι οποίες είναι εξ ολοκλήρου απαράδεκτες».

Σημειώνεται πως το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ανακοινώσει πως θα σταματήσει σταδιακά τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους, πράγμα που σημαίνει ότι πλοία υπό ξένη σημαία που μεταφέρουν ρωσικά φορτία εξακολουθούν προς το παρόν να μπορούν να πιάνουν στα λιμάνια του.

Η Greenpeace ανακοίνωσε πως 12 ακτιβιστές κατέλαβαν μια αποβάθρα χθες, Κυριακή, το βράδυ στο Έσεξ, στο Navigator Terminal του Τάμεση, όπου το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο επρόκειτο να ξεφορτώσει.

«Οι υπουργοί ανέβαλαν την απαγόρευση των ρωσικών πετρελαϊκών προϊόντων για το τέλος του χρόνου παρά το γεγονός ότι υπάρχει ισχυρή υποστήριξη από την κοινή γνώμη για μια τέτοια κίνηση», δήλωσε η Τζόρτζια Γουίτακερ της Greenpeace UK.

«Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα ως ύποπτα για παράνομη είσοδο. Η αστυνομία δεν είναι κατά της διαμαρτυρίας, όμως πρέπει να επεμβαίνουμε όταν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή ή όταν υπάρχουν υποψίες για παραβίαση της νομοθεσία», ανέφερε η αστυνομία του Έσεξ.

Σύμφωνα με το Reuters, το πλοίο είχε δέσει προηγουμένως στο ρωσικό λιμάνι Πριμόρσκ και είναι σχεδόν πλήρες φορτίου. Σήμερα είναι αγκυροβολημένο στα ανοικτά της ακτής του Έσεξ και έχει αναφέρει ως επόμενο προορισμό του το νησί Γκρέιν στο γειτονικό Κεντ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά