Nα ξεφύγει από τη ζώνη των 860 μονάδων επιχειρεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, χωρίς όμως οι αγοραστές, οι οποίοι κυριαρχούν, να φαίνονται διατεθειμένοι να αναλάβουν μεγάλα ρίσκα. Έτσι, ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,67% στις 865,18 μονάδες, με τον τζίρο να προσεγγίζει τα 15 εκατ. ευρώ.

Από την περασμένη Παρασκευή προσπαθεί ο γενικός δείκτης να ανακτήσει τις 870 μονάδες, με το κλείσιμο όμως να απογοητεύει, καθώς οι αγοραστές δεν δείχνουν ακόμη έτοιμοι να οδηγήσουν πολύ υψηλότερα την αγορά. Μάλιστα, όσο παραμένει κάτω από αυτό το επίπεδο, το αρνητικό σενάριο βρίσκεται σε ισχύ, οδηγώντας τις όποιες αγοραστικές δυνάμεις να έχουν βραχυπρόθεσμο, ή ακόμη και ενδοημερήσιο, ορίζοντα.

Έτσι ο γενικός δείκτης συντηρείται σε ένα επίπεδο που οι πιθανότητες τον φέρνουν πιο κοντά στην απώλεια των 850 μονάδων. Και η απώλεια αυτή θα σημάνει την προσέγγιση της επόμενης στήριξης στις 820 μονάδες, την ώρα μάλιστα που το κλίμα στις διεθνείς αγορές παραμένει αρνητικό, άρα ελάχιστα υποστηρικτικό για την ενεργοποίηση των στηρίξεων και αμυνών.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η ΔΕΗ ξεχωρίζει με το +2,70%, όπως και οι ΟΠΑΠ, Coca Cola, Titan, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική, Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς. Στον αντίποδα, η Aegean χάνει 1,35%, με τις Jumbo και ΓΕΚ Τέρνα να είναι επίσης σε αρνητικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών