Ισχυρή ανοδική κίνηση κατέγραψε σήμερα η αγορά του Χονγκ Κονγκ, η οποία μάλιστα προσέφερε σημαντικές στηρίξεις σε όλες τις ασιατικές αγορές, οι οποίες έκλεισαν με κέρδη.

Ο δείκτης Hang Seng σημείωσε άνοδο 2,23%, καθώς ο τεχνολογικός κλάδος βρέθηκε στο επίκεντρο των αγοραστών. Η Tencent σημείωσε άνοδο 3,26% ενώ η Alibaba κέρδισε 5,38% και η Meituan ενισχύθηκε κατά 3,79%. Ο δείκτης Hang Seng Tech σημείωσε άνοδο 4,24%.

Οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσαν άνοδο, με τον Shanghai Composite να κερδίζει 0,29% και τον Shenzhen Component να ενισχύεται κατά 0,726%.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία σημείωσε άνοδο 0,3% ενώ ο δείκτης Topix έκλεισε κατά 0,19% υψηλότερα. Ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 0,78% ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε άνοδο 0,21%.

«Όπως συμβαίνει συχνά με τις αγορές μετοχών, όταν τα νέα απλά φαίνονται ότι δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα, τότε οι συμμετέχοντες στην αγορά αρχίζουν να βλέπουν γίνονται ελαφρώς πιο αισιόδοξοι», εξήγησε ο David Wong της AllianceBernstein. «Ειδικά στην Κίνα, τα θεμελιώδη δεδομένα ήταν τόσο φτωχά που ενίσχυσε το αίσθημα ότι θα υπάρξει περισσότερη υποστήριξη πολιτικής για την οικονομία, τις εταιρείες και τις αγορές», πρόσθεσε ο Wong.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές