Εκ του ασφαλούς κινήθηκαν σήμερα οι αγοραστές στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς ενώ τοποθετήθηκαν σε συγκεκριμένους τίτλους που έχουν δεχτεί τις ισχυρές πιέσεις του προηγούμενου διαστήματος, δεν ανέλαβαν περαιτέρω ρίσκο να οδηγήσουν τον γενικό δείκτη πάνω από τις 870 μονάδες.

Έτσι ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,98% στις 867,8 μονάδες, με τον τζίρο στα 90 εκατ. ευρώ.

Παραμονή κάτω από τις 870 μονάδες

Έτσι ούτε σήμερα, όπως και χτες και την περασμένη Παρασκευή, ο γενικός δείκτης κατάφερε να ανακτήσει τις 870 μονάδες. Και όσο παραμένει κάτω από αυτό το επίπεδο, το αρνητικό σενάριο βρίσκεται σε ισχύ, οδηγώντας τις όποιες αγοραστικές δυνάμεις να έχουν βραχυπρόθεσμο, ή ακόμη και ενδοημερήσιο, ορίζοντα.

Άλλωστε, πως θα μπορούσαν να ανεβάσουν τον χρονικό ορίζοντα, όταν το τοπίο παραμένει θολό, τόσο εντός όσο εκτός χώρας, καθιστώντας δύσκολο για πολλά χαρτοφυλάκια να αυξήσουν την έκθεση σε κίνδυνο, ειδικά σε μια αγορά, όπως η ελληνική, όπου οι άμυνες είναι αδύναμες. Και μπορεί μέχρι στιγμής το ΧΑ να έχει “κρατήσει” χαρακτήρα, αλλά η πρόσφατη ιστορία του δεν περιποιεί εμπιστοσύνη για τους ξένους. Έτσι, ενώ υπάρχουν ανοδικές κινήσεις, αυτές περιορίζονται σε ένα μικρό χρονικό παράθυρο, ακόμη και λίγων ωρών.

Ο γενικός δείκτης

Έτσι ο γενικός δείκτης συντηρήθηκε σε ένα επίπεδο που οι πιθανότητες τον φέρνουν πιο κοντά στην απώλεια των 850 μονάδων. Και η απώλεια αυτή θα σημάνει την προσέγγιση της επόμενης στήριξης στις 820 μονάδες, την ώρα μάλιστα που το κλίμα στις διεθνείς αγορές παραμένει αρνητικό, άρα ελάχιστα υποστηρικτικό για την ενεργοποίηση των στηρίξεων και αμυνών.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Quest με το +6,24%, ο Τιτάν με το +4,17% και η Alpha Bank με το +3,24%, ξεχώρισαν, ενώ σημαντικά κέρδη σημείωσνα οι Λάμδα, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ, Εθνική, Μυτιληναίος, Motor Oil, Coca Cola, Eurobank, ΕΛΧΑ και Βιοχάλκο.

Πτωτικά έκλεισαν οι ΟΛΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή και Σαράντης, ενώ ο ΟΤΕ έχασε 2,19%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών