Mε ισχυρά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, οι οποίοι έκαναν μία ακόμη προσπάθεια να σταματήσουν τη συνεχή πτώση, την ώρα όμως που ο επικεφαλής της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, επανέλαβε την αποφασιστικότητα να τιθασεύσει τις πληθωριστικές πιέσεις.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 1,34% στις 32.654 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 2,02% στις 4.088 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 2,77% στις 11.984 μονάδες.

Η σημερινή άνοδος σηματοδότησε μία ακόμη προσπάθεια της αγοράς για ανάκαμψη μετά από εβδομάδες έντονων απωλειών, λόγω των ανησυχιών για την οικονομία των ΗΠΑ. Ο ρυθμός συρρικνώθηκε στο 1,4% το πρώτο τρίμηνο του 2022, λόγω κυρίως των συνεχιζόμενων περιορισμών από την πλευρά της προσφοράς, της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον και του πολέμου στην Ουκρανία. Ωστόσο, η αυστηρότερη νομισματική πολιτική έχει δημιουργήσει ανησυχίες για μια απότομη ύφεση και έχει πυροδοτήσει ένα επιθετικό selloff στη Wall Street.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Citigroup σημειώσαν άνοδο 8% μετά τα δημοσιεύματα ότι η Berkshire Hathaway του Warren Buffett αύξησε το μερίδιο των σχεδόν 3 δισ. δολαρίων στην τράπεζα το πρώτο τρίμηνο.

Ταυτόχρονα, οι μετοχές της Paramount Global ενισχύθηκαν κατά 13% αφού επίσης η Berkshire δημιούργησε μερίδιο αξίας 2,6 δισ. δολαρίων στα τέλη Μαρτίου. Οι ταξιδιωτικές μετοχές σημειώνουν άνοδο αφού η United Airlines αύξησε τις προοπτικές εσόδων της για το δεύτερο τρίμηνο λόγω της βελτιωμένης καταναλωτικής ζήτησης. Η τιμή της μετοχής της United Airlines ενισχύθηκε κατά 7%, της Delta σημείωσε άλμα 5% και της American Airlines κέρδισε 6%.

Στον αντίποδα, οι μετοχές της Walmart υποχώρησαν περισσότερο από 5% αφού ο γίγαντας λιανικής ανέφερε απώλεια κερδών λόγω της πληθωριστικής πίεσης. Η εταιρεία αύξησε τις προοπτικές πωλήσεών της, αλλά μείωσε τις προβλέψεις για τα κέρδη της.

Στα μάκρο της ημέρας, οι καταναλωτικές δαπάνες στο λιανικό εμπόριο αυξήθηκαν κατά 0,9% τον Απρίλιο, ενώ αυξήθηκαν κατά 0,4% εξαιρουμένων των δαπανών για αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street